Ankara’da Avukatlara Biber Gazi Sıkıldı

Ankara’da baro başkanları ve avukatların direnişi 3 günündü. “Çoklu baro” yasa tasarısına karşı Ankara’da Adliye önünde direnen avukatlar, Meclis’e yürümek istedi. Polis biber gazi ile saldırdı. Avukatlar, “#Vazgeçmiyoruz” diye sloganlar attıp direniyor.



Türkiyenin birçok ilden yola çıkan binlerce avukat adliyenin önünde Ankara Valiliği’nin “savunma mitingi”ni yasaklama kararına karşı suç duyurusunda bulunmak için toplanarak Ankara Adliyesinden çağrıda bulundu. Yapılan eylem nedeniyle adliyenin çevresi abluka altına alan AKP polisi, Adliye bahçesinde bulunanları “güvenlik” ve “arama” gerekçeleriyle çıkardı. Polis basın mensuplarının alana almadı ve avukatların kimlik göstererek giriş dayatması yaptı.

Baro başkanları ve binlerce avukat, “Savunma Yürüyor”, “Çok Baro Yok Barodur“, “Baroma Dokunma” pankartları ve “Faşizme karşı omuz omuza“, “Bölünmüş baro yok adalettir” ve “Feyzioğlu istifa” sloganları attı.

Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan alanda açıklama yaparak, teklif ile baroları bölmeye, avukatları susturmaya çalıştıklarına vurgu yaptı. Ayrıca bu durumun iktidar açısından korkunun bir göstergesi olduğunu bellirti. Sağkan, “Savunmadan hiç haz etmediniz, biliyoruz. İlk fırsatta kapılarınızı ayırdınız, sonra susturmaya çalıştınız, olmayınca duruşma salonlarından atmaya başladınız, olmayınca hastanelere göndermeye çalıştınız, olmayınca hukuksuz yollarla ön yıllarca ceza vermeye çalıştınız. Şimdide cübbelerimizde düğme açmaya çalışıyorsunuz ve bu karanlık böyle sürsün istiyorsunuz” dedi.

‘Unutmayın tarih aydınlık için umut için insanlık için mücadele edenleri yazar.’

Sağkan, “Duruşma salonlarında sizden öncekilere de söylemiştik, şimdi de size söylüyoruz: Bu projenin eski sahiplerinin yakalandığında ilk sözleri ‘avukatımı istiyorum’ olmuştu. Bu sözleri hiç aklınızdan çıkarmayın. Unutmayın tarih aydınlık için umut için insanlık için mücadele edenleri yazar. ‘Bu barolar artık çok oldu diyorsunuz’ ya siz adaleti unuttukça insan haklarını ayaklar altına almaya devam ettikçe, biz de çok olmaya devam edeceğiz. Siz çocuk istismarına, kadın cinayetlerine, doğanın talan edilmesine sessiz kaldıkça biz barolar da çok olmaya devam edeceğiz. Baroları bölmeye susturmaya yönelik teklif yasalaşırsa daha da çok olmaya devam edeceğiz. Biat etmeyeceğiz.” İfadelerini kullandı.

BİBER GAZIYLA SALDIRI

Açıklamanın ardından binlerce avukat hep bir ağızdan, “Yılgınlık yok direniş var”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Savunma susmadı susmayacak” sloganları eşliğinde Meclis’e doğru yürüyüşe geçti. Polis avukatların bu yürüyüşüne biber gazi ile saldırdı. Saldırıya rağmen direnen avukatlar, alanda oturma eylemine başladı.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.