Anayasa Mahkemesi Kararıymış! O Mahkemelerin Kararları Sadece Halka Karşı Uygulanır.

AKP’nin şefi erdoğan, Van’ın Ahlat ilçesinde yaptırmak istediği saray ile ilgili Anayasa Mahkemesi durdurma kararı almıştı.
“Anayasa Mahkemesi, Türkiye’deki en yüksek anayasal organdır. Temel görevi, Anayasa’da yazılı temel hak ve özgürlükleri korumak ve TBMM tarafından çıkarılan yasaların başvuru üzerine anayasa’ya uygun olup olmadığını denetlemektir. Görevleri, Türkiye Anayasası‘nın 152. ve 156. maddeleri arasında belirtilmiştir“ derler. Ancak bu mahkeme en üst mahkeme olmasına rağmen bir inşaatı bile durdurmaya gücü yetmiyor.

Anayasa mahkemesinin aldığı karar üzerine “AYM karar aldı ama bakalım uygulanacak mı” diye sormuştuk. https://gercekhaberajansi.org/anayasa-mahkemesi-karar-verdi-ama-bakalim-uygulanacak-mi/

Bu sorunun cevabını erdoğan verdi. Van’da yaptığı açıklamada ‘Birileri rahatsız olsa engellemeye çalışsa da biz bu otağı ilçemize kazandıracağız’  dedi. Hiç yavaşlamamış saray inşaatının da Anayasa mahkemesi kararına rağmen devam edeceğini duyurmuş oldu.

Doymak bilmez görgüsüzlüğünü de şu yalanlarla perdelemeye çalıştı:

-Türk milletinin ruh kökü ile bağlantısını kesmek isteyenler Ahlat’ı görmezden geldi. Ahlat’ın kadim mirasının yakından tanınmasını sağlıyoruz.

-Evlatlarımıza tarih şuuru kazandırmak konusunda hala büyük eksikliklerimiz var. Gençler, Ahlat’ı Malazgirt’i yeterince tanımıyor. Malazgirt’i Ahlat’ı görmeden “Türkiye’yi tanıyorum” demeyin. Sultan Alparslan Malazgirt Zaferi’nden önce son otağını burada kurmuştur.

-Malazgirt Savaşı’nın yaşandığı bölgeyi milli park ilan ederek örnek bir yer haline getiriyoruz.

-Ahlat’ta 10 dönüm arazi üzerine 1071 metrekare oturma alanına sahip bir Cumhurbaşkanlığı Külliyesi kuruyoruz. Tarihi şehirlerimize nasıl sahip çıkıyorsak ecdad yadigarı ata sporlarımıza da sahip çıkacağız.

-Zira bu kabristanları ziyarete gelenler inşallah oralarda kalma imkanı da bulsunlar. Ahlat’ı daha yakından tanısınlar. Anadolu’nun Orhun abideleri olarak bilinen tarihi yazıtları UNESCO listesine aldırmak için şu anda mücadele ediyoruz.

-Birileri rahatsız olsa engellemeye çalışsa da biz bu otağı ilçemize kazandıracağız…

 Hasankeyfin 10 bin yıldan daha fazla tarihi olmasına rağmen sular altında bırakmaya çalışıyor, bir yandan da kendisine yapacağı sarayı tarihi mirasın tanınması için yaptığını iddia ediyor.

Yalancılığın da bu kadarına pes!

erdoğan 26 ağustosta sarayının inşaatının ne durumda olduğunu görmek için bizzat Van Ahlat’a gitti.

[Haber görseli]
Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.