O Bir Halk Düşmanı

Trabzon’da bir otel açılışına katılan AKP’nin şefi erdoğan’ın yaptığı konuşmanın tamamı nasıl bir halk düşmanı olduğunu belgeler gibiydi.

erdoğan konuşmasında yaylalarda daha fazla otel inşa edilmesi için Halk Bankası ve bakanlıklar aracılığı ile teşvikler sunacaklarını söyledi. Devamında , “Şimdi yaylalarda da örnek mi arıyorsunuz? İşte size buyurun örnek. Gelin buraya bakın, ona göre yapın da bu yaylalarımız da tarumar olmasın. Oralar da bu güzelliği korusun”  dedi. Türkçesi: “Gelin yeşilliği talan edin”. Tarumar olmasın demek aslında “gelin tarumar edin” demektir tayyipçede. Bunu ülkeyi yönettikleri 18 yıl boyunca tüm güzellikleri yok eden, yeşilin olduğu her yere bina diken, büyük şehirleri beton yığınına çeviren  pratiğinizden biliyoruz.

Otel için bol kazançlar dileğinde bulunan erdoğan, “Bizler de sadece Halk Bankası olarak değil, bakanlıklar olarak da inşallah sizlere elimizden gelen desteği vereceğiz.” dedi. Talana davet ederken devlet olarak tüm olanakları ile destek olacaklarını vaad ediyor. Aç gözlerini toprak doyurana kadar belli ki yaylalarımızı yok edecekler.

erdoğan ayrıca, İçişleri Bakanı süleyman soylu, Hazine ve Maliye Bakanı berat albayrak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı mustafa varank, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı mehmet cahit turhan’ın da Trabzonlu olduğunu anımsatarak, ellerinden gelen desteği vereceklerini kaydetti.  Ağzına geleni söylerken ağzından çıkanı kulağı duymuyor belli ki. Sıradan bir akılla düşünen biri bile demez mi; “devlet desteğini almak için Trabzon’lu mu olmak gerekiyor?”.

Tonya’dan otele gelmenin biraz fazla zaman aldığını, en kısa zamanda buraya bir helikopter pisti yapılması gerektiğini vurgulayan erdoğan, şöyle konuştu:

“Havalimanından icabında helikopterle gelecek iş adamlarının olacağına inanıyorum. Buraya gelecekler… Bunun adımını atıp ve buraya helikopterlerimizle inmeye başladığımız zaman göreceksiniz, iş adamları helikopterleriyle gelecek hafta sonu, iki-üç gününü burada geçirecekler” İş ekmek isteyene ise “al ananı git” diyen faşist şef ne kadar da işadamlarının konforunu düşünüyor. İş adamlarının bir kaç dakika dahi zaman kaybetmesini dert etmiş belli ki. Kesenin ağzını açıyor ama orman yangınlarına müdahale edecek bir uçak alacak para, olanak yok diyorlar.

Konuşmasının devamında faşist şef şöyle dedi: “Malum, 3 şehidimiz var, bir tanesi Trabzonlu. Şehidimizin cenaze namazı kılındı. Allah rahmet eylesin. İki şehidimiz farklı illerden, yaralılarımız var ama 21-22 tane de teröristi içeride ve dışarıda öldürdük.”  Güya şehit verdikleri için halkın gönlünü alıyor. Verdiği rakamların yalan mı doğru mu olduğu tartışması bir yana, katil şebekesinin başı, çete lideri gibi konuşuyor. Hatta gibisi fazla o bir çete lideri. Kendi çocukları askere gitmez. Milyonlarca dolarlık şirket sahipleri hepsi. Halkın çocukları öldüğünde, teselli için söylediği ise Erdoğan’ın ahlakına uygun; karşılığında 21 22 kişi öldürdük üzülmeyin!  

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.