Almanya’da Siyasi Tutsaklarla Dayanışma Eylemi

18 Mart Siyasi Tutsaklarla Dayanışma günü nedeniyle, Almanya’nın Hamburg şehrinde 20 Mart günü bir miting gerçekleştirildi. Billwerder hapishanesi önünde gerçekleştirilen mitingde hem Avrupa’daki hem de Türkiye’deki Özgür Tutsaklar için özgürlük istenildi. 65 kişinin katıldığı eylemde, şarkılar söylendi, şiirler okundu, halaylar çekildi ve sloganlar atıldı.

Yapılan açıklamada “Biz dışarıdakilerin böylesi bir süreçte; Ali Osman Köse’lerin, Ayten Öztürk’lerin, Betül Varan’ların, Seher ve Sevcan Adıgüzellerin ve daha nice haksız yere tutsak bulunan yiğit özgür tutsaklarımızın seslerine ses olabilmeliyiz.” denildi.

Stuttgart’ta Stammheim Önünde Eylem

18 Mart “Politik Tutsaklarla Dayanışma Günü” için Almanya’nın Stuttgart kentinde de bir miting düzenlendi.

Avrupa Demokrat (Stuttgart) Arbeitskreis Solidarität tarafından düzenlen eyleme, çeşitli örgütler ve demokratik kurumlar da katıldılar.

Eylem, Stammheim hapishanesi önünde yapıldı.

Eylemin devamında, katılanlar, Stammheim hapishanesi etrafında bir yürüyüş gerçekleştirdiler.

18 Mart’ın Tarihçesi:

1900’lü yılların başlarında bütün ülkelerde emekçilerin, ezilenlerin mücadelesi yükseldi. Sömürücüler, gözaltıları, işkenceleri, tutuklamaları artırdılar. Komintern, 1923’de 18 Mart’ı “Politik Tutsaklarla Dayanışma Günü” olarak ilan etti. 18 Mart, Paris Komünü’nün kuruluş tarihiydi. Paris Komüni, 18 Mart 1871’de kuruldu. Proletaryanın ilk devletiydi. Burjuvazinin şiddetli saldırıları altında 72 gün sürebildi; on binlerce emekçi katledildi ve tutsak alındı. Komintern işte bu tarihi esas alarak bu günü “Politik Tutsaklarla Dayanışma Günü” olarak ilan etti.

Faşizmin zindanlarında şu anda yüzlerce siyasi tutsak var. Haksız yere ağırlaştırılmış müebbet yani ömür boyu hapis cezası alan tutsaklar var. AKP faşizmi kendi düşüncelerine ters düşen herkesi sahte delillerle hapishaneye atıyor. Ancak halkı tutuklamalarla, cezalarla yıldıramayacağının farkındalar. Halkın öfkesi büyüyor ve büyümeye de devam edecek.

Sosyal ağlarda paylaşın