Almanya’da 30 polisin ırkçı paylaşımları açığa çıktı

Symbolbild NRW-Polizisten

Almanya’nın NRW bölgesinde 30 polisin whatsap benzeri sosyal medya hesaplarından yaptıkları ırkçı paylaşımları gündeme oturdu. İçişleri bakanlığı polisleri görevden alarak durumu kotarmaya çalışsa da tartışmalar devam ediyor.

Her ne kadar tartışmaların odağında içişleri bakanının neden istifa etmediği olsa da asıl olarak devlet içerisinde ırkçı örgütlenmelerin çoğaldığı konuşuluyor.  Polis artık çekinmeden sosyal medya hesaplarından paylaşım yapmaktan çekinmeyecek duruma gelmiş.

Sosyal medyadan yapılan paylaşımlar olmasa Alman içişleri bakanlığının bu ırkçı polislerin varlığından haberinin olmadığı yalanına inanmak; Almanya’da yaşanan onca ırkçı saldırılardaki polisin, anayasayı koruma örgütünün, istihbaratın sorumluluğu ortaya çıkmamış olsa belki mümkün olabilirdi. Ancak Almanya devletinin NSU gibi bir çok ırkçı yapılanmayı birebir örgütlediği açığa çıkmış bir gerçek.

Polisler 100’den fazla paylaşım yaptıktan sonra tespit ediliyor. Ve ondan sonra NRW bölgesinde bazı noktalarda aramalar yapılıyor.

Deutschland Pressekonferenz Herbert Reul zu rechtsextremen Chatgruppen

Kuzey Ren Vestfalya İçişleri Bakanı Herbert Reul söz konusu polislerin Duisburg, Essen, Moers, Mülheim ve Oberhausen kentlerinde çalıştıkları birimler ve evlerinin de aralarında olduğu 34 noktada arama yapıldığını bildirdi.

HENÜZ TUTUKLAMA YOK!

Eyalet İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, 29 polis memuru hakkında disiplin kovuşturması açıldığı belirtilirken, olaya karışan tüm memurların görevden uzaklaştırıldıkları belirtildi.

Aramalar sonucunda Mülheim an der Ruhr kentinde aynı birimde görev yapan polislerin çeşitli WhatsApp gruplarında Hitler’e ait fotoğraflar, gamalı haç, Reich dönemi savaş flamaları ve bir sığınmacıyı Nazi toplama kampındaki bir gaz odasında gösteren görselin de aralarında olduğu 100’den fazla paylaşımda bulundukları tespit edildi.

İnsanlık tarihinin en büyük suçlusu, emperyalizmin yarattığı en büyük katil Hitlerin resimleri, milyonlarca insanın ölümünden sorumlu Hitler faşizminin gamalı haç sembolü yakalanıyor ama tek bir tutuklama yok. Ancak ırkçılıkla mücadele eden devrimciler Almanya hapishanelerinden hiç eksik olmaz.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.