Almanya: Hakkını istemeye 6 ay hapis cezası

25 Mart’ta Almanya’nın Köln şehrinde görülen mahkemede, 30 km kısıtlaması ve imza dayatmasına karşı çıktığı için İlker Şahin’e 6 ay hapis cezası verildi.

Alman devleti oturum hakkını baskı ve tehdit aracı olarak kullanıyor. Alman devletinin istidiği gibi yaşamayan herkesi oturum hakkını almakla, vatandaşlığını iptal etmekle tehdit ediyor. Hele ki devrimci düşüncelere sahip olmak Alman devletinin hedefine girmek için yeterli geliyor.

İlker şahin 4 yıla yakın süredir oturum hakkını istiyor.

Düsseldorf yabancılar dairesi önünde gerçekleştirdiği eylem ile haksız hukuksuz bir şekilde elinden alınmaya çalışılan oturum hakkı için direniyor.  Hayata geçirdiği direniş ile ayrıca 30 km kısıtlaması ve imza dayatmasının da kaldırılmasını istiyor.

25 Mart’ta görülen mahkemede 30 km kısıltamasına ve imza dayatmasını kabul etmediği için yargıladılar İlker Şahin’i.

 Alman Yargısı, Düsseldorf’ta hayata geçirdiği eylem ile 30 km kısıtlamasını ihlal ettiği ve imza dayatmasını kabul etmediği gerekçesi ile 6 ay ceza verdi. Mahkeme bu şekilde yasal başvurusu yapılmış, hak arama eylemini cezalandırmış oldu. 30 km ihlalinde bulunduğunu ispatlamak için ise 9 polisi şahit olarak mahkameye getirdiler.

Eyleme izin veriyor Alman devleti. Eylem, talebin muhatabı yabancılar polisinin önünde yapılıyor. Doğal olarak eylem yeri 30 km sınırının dışında kalıyor. İznini verdiği eylemden dolayı verilen ceza ile ilgili İlker Şahin, “bu ceza ile direnişimizi cezalandırmak istiyorlar” değerlendirmesinde bulundu.

Karar ile  ilgili sorularımızı cevaplayan İlker Şahin, ” düşüncelerimizden dolayı bizim oturum hakkımızı elimizden almak istiyorlar. Kendi hukuklarını bile hiçe sayıyorlar. 6 aylık ceza veriyorlar ve kendi yasalarında görülmedik bir şekilde ne paraya çeviriyorlar ne de erteliyorlar. 6 ay hapis yatacaksın diyorlar.”dedi. İlker Şahin, “bizi örgüt üyesi gibi göstermeye çalışıyorlar, bunu da , pikniğe et verdin, konser çalışmasına katıldın vb bir sürü saçma gerekçelerle ispatlamaya çalışıyorlar” ifadelerini kullanan İlker Şahin, ” moralimiz iyi, direnmeye devam edeceğiz. Oturum hakkımızı geri alana kadar…” dedi.

Sosyal ağlarda paylaşın