GHA Emekçisi Yılmaz Aydın Açlık Grevine Başlıyor

GHA çalışanı 3 çocuk babası, Yılmaz Aydın 30 günlük açlık grevine başlıyor.

Ülkemizde ölüm orucu direnişi devam ediyor. 100’üncü gününe yaklaşan ölüm orucu direnişçileri Sibel Balaç ve Gökhan Yıldırım’ın taleplerinin karşılanması için Avrupa’nın çeşitli yerlerinden açlık grevleri yapılıyor.

Avrupa’da başlayan dayanışma açlık grevlerini ilk olarak İngiltere’den Sinan Ersoy ve Fransa’dan Zehra Kurtay’ın  başlamıştı. Yaptıkları 30 günlük açlık grevi 27 Mart bitiyor.

Basın emekçisi, gazeteci Yılmaz Aydın açlık grevinde.

Ajansımızın çalışanı Yılmaz Aydın, halktan, haklıdan yana gazeteciliğin örneğini sergiliyor. Hatta gazeteciliğin, halktan yana gazeteciliğin gereğini yerine getiriyor. Gazeteci olmak sadece haber yapmak değil. Sadece gerçekleri halka ulaştırmak tabii ki çok önemlidir ancak halktan yana gazetecilik yapmak için yeterli değildir. Gazeteci olmak ülkemizde ve dünyadda  halka dayatılan adaletsizliği kabul etmemeye, açlığa, yoksulluğa, adaletsizliğe karşı mücadele etmeye engel değil.  

Açlığa ve adaletsizliğe karşı ülkemizde canları ile barikat olanlar mesleki statüleriyle değil, halka olan sevgileri, adaletsizliğe olan öfkeleri ile direnişlerde yerlerini aldılar. Avukat, Sanatçı, Öğretmen…

Gerçek Haber Ajansı’nın emekçisi Yılmaz Aydın da gazetecilik nasıl yapılmalı sorusunun cevabını veriyor.
Sibel Balaç ve Gökhan Yıldırım milyonları ilgilendiren, çok meşru taleplerle bedenlerini ölüme yatırarak direniyorlar. Yılmaz Aydın da “direniş için herkes bir şeyler yapabilir” diyerek direnişçiler ile dayanışma açlık grevine başlıyor.

Açlık grevi süresince konuklarını Belçika’nın Liege şehrinde bulunan Halk-Mer’de ağırlayacak.

Adres : Quai Saint Leonard 17, 4000 Liege.

Tüm okur ve takipçilerimizi hergün sabah saat 10.00 ile 17.00 arası ajans çalışanımızı açlık grevi eylemini ziyaret etmeye çağırıyoruz.

Sosyal ağlarda paylaşın