ALMANYA: Bir Yılda 21 bin 964 Irkçı Saldırı… 1042 ırkçı şiddet…

Almanya’da açıklanan “2021 Almanya’da Irkçılık” başlıklı raporda, ırkçı saldırıların artmaya devam ettiği bir kez daha rakamlarla somutlandı.


Raporda en çarpıcı bölüm, ırkçı suçlara dair rakamlar.
Federal Kriminal Dairesi’nin (BKA) verilerine göre, “2021 yılında ‘aşırı sağcılar’ tarafından 1042’si şiddet eylemi olmak üzere 21 bin 964 politik motifli suç işlendi”.

Federal Hükümetin “Göç, Sığınmacılar, Uyum, ve Anti Irkçılık”tan Sorumlu Devlet Bakanı Reem Alabali-Radovan, Bakanlar Kurulu’nda da ele alınan ‘Almanya’da Irkçılık’ raporuyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi.


Radovan basın toplantısında, ırkçı saldırılara dair rakamları açıklarken, bazı araştırma sonuçlarını da paylaştı.
Radovan, “Almanya’da insanların yüzde 90’ının ülkede ırkçılık olduğu görüşünü paylaştığını”,
bunun yanında,
“Almanya’da yaşayan insanların yüzde 22’sinin ‘Irkçılık yaşadım’ dediklerini” belirtti.
Irak kökenli Bakan Radovan, bir muhabirin kendisinin de ırkçılığa maruz kalıp kalmadığı sorusu üzerine “Evet ben de ırkçılık yaşadım” dedi.

“Sorunun Adı Konulmalı”

Bir ülkede yaşayanların yüzde 22’si “ırkçılık yaşadığını” belirtiyor ve hala Alman devleti, bunu sadece ve sadece “kriminal” bir sorun gibi görüyor ve öyle göstermeye çalışıyor.
Radovan, yıllarca ırkçılığın tartışılmasından, telaffuz edilmesinden kaçınıldığını belirterek şunları söyledi:
“Genelde hep yabancı düşmanlığından bahsedildi. Oysa ki bu yabancı düşmanlığı değil ırkçılıktır. Almanya’da aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) teröristleri tarafından işlenen cinayetler, Hanau, Halle ve Münih’teki ırkçı saldırılarla ırkçılık hem politikacılar hem de toplum tarafından telaffuz edilmeye başladı”.

Irkçılık Her Alanda:
Devlet Bakanı Alabali-Radovan, Almanya’da yaşanan ırkçılık ve dışlanmadan başörtülü Müslüman kadınların daha çok etkilendiğini de belirterek bu konuda şu örneği verdi:
“Başörtülü ve ismi Alman olmayan kadınların Alman kadınlara göre 4.5 kez daha fazla iş yeri başvurusunda bulunmaları gerekiyor, hatta yüksek pozisyonlarda iş yerleri için bu rakamın 8 misline yükseldiği saptandı.”

Sosyal ağlarda paylaşın