Alman Devleti-Polisi Yol Açıyor; Irkçılar Yürüyor!

Almanya’da 2023 yılının ilk yarısında, ırkçılar tarafından 110 yürüyüş ve miting yapıldığı belirtildi.
Bu rakam geçen yılın 3 katı.
İçişleri Bakanlığı, Sol Parti’nin konu soru önergesine verdiği cevapta, bu yılın ilk yarısında ırkçılar tarafından düzenlenen yürüyüş ve miting sayısının bir önceki yıla kıyasla yaklaşık üç kat arttığını açıkladı.
Bakanlık, geçen yılın ilk yarısında düzenlenen ırkçı yürüyüş ve miting sayısının 35 olduğunu vurguladı.

Irkçılar bu yürüyüşlerde, polisin açık himayesi altında üniformalar giyiyorlar, Nazi sembolleri taşıyorlar. Bu yürüyüş ve mitinlerin hepsinde mülteciler ve onlara ait kurumlar hedef alınıyor.
Miting ve yürüyüşlerin önemli bir bölümünün Almanya Anayasayı Koruma Teşkilatı tarafından “ırkçı” olarak tanımlanan “Özgür Saksonya Partisi” tarafından organize edildiği belirtiliyor. Tabii onların dışında da bir çok ırkçı grup var.

Irkçı yürüyüş ve mitinglerdeki artış, kuşku yok ki, tesadüfi değil.
Irkçılığın gelişmesi, Almanya emperyalizminin dışında değildir.
Somut olarak
Alman emperyalist tekellerinin örtülü ve açık destekleri,
Alman polisinin açık himayesi sonucunda ırkçı örgütlenmeler ve eylemler artarak devam ediyor.
Alman polisi, devrimcilerin yasal demokratik eylemlerini bile suç olarak gösterip bundan dolayı devrimcileri tutuklarken, ırkçılara meydanlar açık. Irkçılara yürüyüş de, miting de serbest. Irkçılara silahlanmak bile serbest.

Bu rakamlar, bir kez daha gösteriyor ki, Almanya’da ırkçılığın önlenmesini sağlayacak güç, kesinlikle Alman devleti ve polisi değil, bizzat halkın kendisidir.

Sosyal ağlarda paylaşın