Alev Şahin’den Açıklama: “Oturma Eylemi Süremi Sınırlıyorum, Buradayım!”

Düzce’de işten atılmaya karşı direnişini sürdüren Alev Şahin’in direnişi, 1142. güne ulaştı.
Alev Şahin bugün yaptığı bir açıklamayla, halk sağlığı nedeniyle eylemini sınırladığını açıkladı. Şahin açıklamasında şöyle dedi:
„Sokakta temasta bulunduğum halkımızın sağlığını dikkate alarak bugüne kadar 5 saat olarak sürdürdüğüm oturma eylemimi salgın koşulları ortadan kalkana kadar 1 saatte tutacağım. 13:00-14:00 arası buradayım. Halkımızın bilgisine..“

Alev Şahin, kendisi için endişelenen dostlarının „ara ver“ çağrılarına da şu cevabı veriyor:
„Teşekkürler… Faşizm zulmüne ara vermiyor, sit alanları imara açılıyor, gözaltılar, kayyumlar devam. Halka dönük hiçbir önleyici tedbir alınmıyor, sağlıkçılara, işçilere de öyle. Ülke kendi kaderine terk edilmiş bir haldeyken evde kalmak yerine bir saat dreniş.“

Haber Yorum: VİRÜS VE DİRENİŞ


Olağan üstü günler, olağan üstü koşullar yaşıyoruz.
GHA’da yayınlanan „Evde kal ama nasıl“ yazısında da belirtildiği gibi, insanlar sağlıklarıyla ekmekleri, sağlıklarıyla işleri arasında sıkıştırılıp bırakılıyorlar.
Melike Şahin, Alev Şahin, Yüksel direnişçileri gibi ekmeği için, adalet için, işi için direnenler de aynı sorunla karşı karşıyalar; sağlıkları ve direnişleri.
Ölüm oruçlarını desteklemek için Güven parkta, adliye önünde, hapishane önünde eylemler yapanlar, Yurtdışında eylemler yapanlar da aynı sorunla karşı karşıya.
Onlar koşulları sonuna kadar zorlayarak direnişi sürdürmeyi tercih ediyorlar.
Doğrusu da bu.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.