Aksa Tufanı, Direnişin 41 ve 42. günü

İşgalci siyonis katliam sürüyor. İsrail yüksek teknoloji ile donanmış militarize güçleri ile dünya üzerindeki çok küçük toprak parçası GAZZE’ye saldırıyor, çocuk, kadın, genç yaşlı demeden katlediyor. Ancak direnişi bitiremiyor. İşgalci katil sürüsü İsrail güçlerine her gün darbeler vuran direnişin 41. 42. gününde bize ulaşan bilgileri paylaşıyoruz:

  • Batı Şeria’nın işgal altındaki Kudüs kentleri ile Beyt Lahm arasındaki İsrail kontrol noktasını hedef alan eylemde, direnişin 41. gününde İsrail’in resmi açıklamasına göre 6 askerin yaralandığı açıklanırken can kaybı açıklanmadı. Yapılan eylemde 3 savaşçı şehit düştü. İsrail işgal güçlerinin kurşunlarıyla 3 Filistinli şehit düştü.
  • Gazze’de Al-Sabra ve Tel Al-Hawa’nın batısındaki ileri bölgelerinde direnişçiler İsrail düşmanına ait 3 askeri aracı “tandom” toplarıyla hedef aldı.
  • Filistinli direnişçiler Gazze şehrinin doğusundaki Al-Zaytoun mahallesinde İsrail’e ait bir düşman Quadcopter insansız hava aracına ateş açtıktan sonra düşürdü.
  • Cenin’de savaşçılar, katliamcı İsrail güçleri ile doğrudan ve şiddetli çatışmalara girdi ve İsrail yaşanan çatışmalarda can kaybı verdiğini kabullenmek zorunda kaldı.
  • Filistin savaşçıları, Cenin kampındaki İsrail işgal güçlerine ve araçlarına karşı saatlerce süren bir karşılık ve çatışma operasyonuna girişti.

Sosyal ağlarda paylaşın