AKP’nin Kızıl Önlük Korkusu

Yüksel caddesi direnişi 1100’üncü gününe yaklaşıyor. 3.yılını geride bırakan direniş her gün yeni yöntemler geliştiriyor.

Alanda 10-15 saniye içerisinde bir şeyler anlatmaya çalışan Yüksel direnişçileri her gün iki sefer bu uğurda gözaltına alınıyor, işkenceye maruz kalıyor, haklarında davalar açılıyor, para cezaları veriliyor.

Her gün yeni yöntem geliştiriyorlar.

Gözaltına alınmadan önce dağılın anonsunu 3 kere yapması gereken polis bu anonsun yapıldığı süre boyunca direnişçilerin ettikleri bir kaç cümleyi de yapamamaları için artık anons da yapmıyor.

Son günlerde önlük giyer giymez saldıran polise karşı direnişçiler gözaltınan serbest bırakıldıktan sonra önlüklerini çıkartmadan geziyorlar. Yüksel’de engelleniyorsak Ankara’nın her yerinde önlüğümüz ile işimizi geri istiyoruz talebimizi haykırırız diyen direnişçilere yine saldırdı polis.

Bugün hiç bir kanun, hiç bir uygulamada olmayan “önlüğünü çıkart” dayatması yapıldı Yüksel direnişçisi Nazan Bozkurt’a. Hiç bir kanunda hiç bir uygulamada rastlanmadık bir şekilde yapılan bu dayatmaya bu kadar da olmaz denilebilir. Ancak bundan daha da çaresizleşeceğine kimsenin şüphesi olmamalı. Böylesine keyfi bir şekilde “önlüğünü çıkart” dayatması yapılmasının tek açıklaması olabilir “kızıl önlükten korkuyorlar”.

5 gündür gözaltından serbest bırakıldıktan sonra önlüğü ile yürüyen direnişçilerin arkasına polislerini takıyorlardı ancak 17 kasım günü polis takip etmeyi bırakıp saldırdı. Nazan Bozkurt’un saldırıya uğradığı anlar cep telefonunun kameralarına yakalandı:

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.