Helin ve Bahar İçin Çağlayan’a Çağrı!

20 Kasım’da Çağlayan Adliyesi’nde bir duruşma var.
Aralarında Grup Yorum üyeleri Helin Bölek ve Bahar Kurt’un olduğu 5 kişinin yargılandığı davanın son duruşması 17 Eylül’de yapılmış ve bir sonraki duruşma 20 Kasım’a atılmıştı.
Duruşma öncesi Grup Yorum bir çağrı yayınlayarak “Helin ve Bahar İçin Çağlayan’da Olacağız
.
20 Kasım günü herkesi Helin ve Bahar’ın mahkemesine bekliyoruz!” dedi.
Duruşma, 20 Kasım’da Çağlayan 35. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.
Bahar Kurt, iki yılı aşkın süredir tutuklu. 17 kez “tutukluluğunun devamına”・karar verildi.
Helin Bölek için de her itirazda, her duruşmada “tutukluluğunun devamına”・karar verildi.
Gerekçe “kaçabilirler”・
Oysa kaçmadılar, kendi topraklarında, kendi kurumlarındalar. Son iki yıl içinde İdil Kültür Merkezi’nden 30’u aşkın sanatçı ve kültür merkezi çalışanı tutuklandı.

Annenin çağrısı: “Herkesin yapabileceği bir şey vardır”・
Açlık Grevinde olan Grup Yorum üyesi Helin Bölek’in annesi Aygül Bilgi, mahkemeye çağrı için sürdürdükleri çalışma içinde, Garip Dede Dergahı’nda kızının ve Grup Yorum’un taleplerini dile getirdi.

Burada yaptığı konuşmada
Grup Yorum’un neden açlık grevinde olduğunu ve taleplerini anlatan anne Bilgi, “Herkesin yapabileceği birşey vardır…”・diyerek, dinleyenleri bu açlık direnişini desteklemeye çağırdı. (Konuşmanın videosu haberin devamındadır.)

“Tutuklanmamız, halkın iradesine darbedir”・
Bahar Kurt, 17 Eylül’de yapılan duruşmada, bu tutuklamanın ve yargılamanın halkın iradesine karşı durmak olduğunu, halkın iradesine darbe olduğunu vurgulamış ve şöyle demişti:
“Adalet yerini bulana kadar, taleplerimiz kabul edilinceye kadar, biz 30 kiloya düşsek bile direnmeye devam edeceğiz. Milyonların sesi olan iki sanatçıyı tutsak ediyorsunuz. Bu halkın iradesine darbedir. İnönü’de 55 bin kişiye konser verdik. Bakırköy Meydanı’nda Bağımsız Türkiye konseri verdik. 30’cu yıl konserimizi yapmak istediğimizde her yeri bize kapattılar. Bir buçuk günde örgütlendik ve 500 bin kişiye konser verdik. Evet bizim tutsaklığımız halkın iradesine darbedir. Grup Yorum büyüdü, çığ gibi büyümeye devam edecek. Gücünü halktan alanlar yenilmezler. Bütün halkım için bütün arkadaşlarım için Grup Yorum için adalet istiyorum.”

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.