AKP’nin avukatlara saldırısı devam ediyor: Diyarbakır ve Urfa’da 9 Avukat gözaltına alındı

AKP faşizmi avukatlara saldırılarını arttırarak sürdürüyor. Urfa’da yedi, Diyarbakır’da iki avukat ev ve işyerlerine yapılan baskınlarla gözaltına alındı.

Kendi istediği avukatlık dışında mesleğini yapan tüm avukatlara baskının dizginlerini boşaltan AKP iktidarı hiç bir hukuk kuralına uymuyor. Avukat bürolarına baskın düzenliyor, avukatların evlerine gece vakti girerek arama yapıyorlar. AKP’nin polisi meslekleri gereği günlerinin büyük bölümünü mahkeme koridorlarında, hapishanelerde, karakol ve şubelerde geçiren avukatların evlerine ve işyerlerine gece yarısı baskın düzenliyor.  Hukuksuz bir şekilde avukat bürosunda arama yapıyor. (avukat bürosunda arama yaparken savcının olup olmadığı bilgisi yok).

Yapılan geceyarısı baskını ile gözaltına alınan avukatların isimleri şöyle:

Diyarbakır ve Şırnak barolarına da  kayıtlı  Urfa barosu üyeleri, Av. Emin Baran, Av. Hidayet Enmek, Av. Sevda Çelik Özbingöl, Av. Cemo Tüysüz, Av. Şeyhmus İnan, Av Metin Özbadem, Av. Hüseyin İzol.

Diyarbakır barosu  “Avukatlar bir kez daha saldırı altında” başlığıyla yaptığı açıklamanın devamında: “Yetkililerden aldığımız bilgilere göre soruşturma dosyası hakkında kısıtlama kararı bulunmaktadır. Bu kısıtlama kararı tek başına soruşturmanın hukuksuzluklar üzerine bina edildiğini göstermektedir. Kısıtlanan ve gizlenen soruşturmanın selameti değil; adalettir, hukuktur ve silahların eşitliğidir. Her gün adliye koridorlarında duruşma bekleyen ve vakitlerinin nerdeyse tamamını adliyede geçiren avukatların ifadeye çağrılmadan sadece kriminal bir operasyon havası vermek için sabah baskınlarıyla gözaltına alınmalarını kabul edilemez buluyoruz. Unutulmamalıdır ki bağımsız savunmanın teminatı olan avukatlar; tüm yurttaşların adalete erişiminin, adil yargılamanın, hakkın ve adaletin teminatıdır. Avukatlara saldırı, demokratik değerlere saldırı anlamına gelmektedir. Bu sebeple gözaltına alınan meslektaşlarımız derhal salıverilmelidirler.” dedi.

Avukatlara yapılan saldırı ile ilgili ÖHD (özgürlük için hukukçular derneği)’de sosyal medya hesapları üzerinden bir açıklama yaptı.  ÖHD, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Diyarbakır ve Urfa’da derneğimiz üyelerinin de bulunduğu çok sayıda meslektaşımız, bu sabaha karşı gözaltına alınmışlardır. Mesleğimize, mesleki pratiğimize karşı baskılar artarken, tekrar ediyoruz, #savunmasusturulamaz. Meslektaşlarımız derhal serbest bırakılsın. Meslektaşlarımız hakkında yürütülen soruşturma Urfa merkezlidir. Urfa emniyetinin geçmiş pratiğini biliyoruz. Olası hak ihlallerinin takipçisi olacağımızı, meslektaşlarımızı yalnız bırakmayacağımızı belirtiyoruz. Barolar ile birlikte sürecin takipçisiyiz” dedi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.