ADALETSİZLİĞE AÇLIK BARİKATI

Eriyen her hücre, barikata eklenen bir tuğladır.

Açlığa yatan her beden, barikatta yeni bir mevzidir.

Ülke adaletsizlik cenderesinde. Her yerde adaletsizlik. Sadece ezelden beridir adaletsizliğe mahkum edilen, işçi, köylü tüm yoksullar, kürtler değil, AKP’den olmayan, kendisini eleştiren her kesime hiç bir yasa kanun tanımayan baskı uygulanıyor. AKP, halkın tamamına keyfilik dayatıyor. Halkı adaletsizlik ile korkutmayı hedefliyor.

 Gün geçmiyor ki AKP mahkemelerinden hukuksuz, kanunsuz karar çıkmasın. Herhangi bir mahkemeden Erdoğan’ın istemediği bir karar çıktığında, hemen müdahale ediliyor. Alınan karar tahliye veya beraat ise, kararın üzerinden bir kaç saat geçmeden tekrar tutuklama kararları çıkartılıyor.

Adaletsizliğe karşı direnişler büyüyor.

Bugün adaletsizlik konusu geçtiğinde akla ilk gelen ismin Mustafa Koçak olmasının sebebi Mustafa Koçak’ın çok medyatik, çok tanınan biri olması değil elbette ki. Mustafa Koçak yukarda bahsettiğimiz adaletsizliğe direnerek “bu adaletsizliğinizi kabul etmiyorum” cevabı verdiği içindir bu. Hiç bir delil, hiç bir kanıt olmaksızın, bir iftiracının ifadesi ile hakimde oluşan “vicdani kanaat” ile müebbet artı 42 yıl hapis cezası veriliyor ve buna ses çıkartmayacaksınız deniyor!

Yine Grup Yorum’un ölüm orucu direnişi, halk için yapılan müziği-sanatı engellemek isteyen AKP faşizmine karşı yapılıyor. Halka kendisi için yapılan türküleri yasaklıyorlar. Tıpkı Pir Sultan’a, Dadaloğlu’na, Victor Jara  Mahsuni’ye  yaptıkları gibi. Halka kendi türkülerini yasaklama adaletsizliğine karşı bedenlerini ölüme yatırıyor Grup Yorum elemanları. Kurumlarının keyfi şekilde basılmaması, tutsak Grup Yorum üyelerinin serbest bırakılması, konser yasaklarının kaldırılması gibi taleplerinin yanında Mustafa Koçak’ın taleplerinin karşılanması var Grup Yorum’un ölüm orucu direnişinin.

Avukatlar tahliye edilmelerine rağmen AKP çetesinin müdahalesi ile aynı gün tekrar tutuklanmalarına karşı açlık grevindeler.  Ve bugün itibari ile 4 Halkın Hukuk Bürosu avukatı açlık grevlerini süresiz ve dönüşümsüz açlık grevine dönüştürdüler. Kendilerine uygulanan adaletsizliğe  son verilmesi ve Grup Yorum ve Mustafa Koçak’ın taleplerinin karşılanması var.

İki devrimci tutsak Didem Akman ve Özgür Karakaya’da 19 şubat’ta  ölüm orucuna başladıklarını duyurdular. Talepleri kendi adalet taleplerinin yanında Mustafa Koçak, Grup Yorum, Halkın avukatları’nın taleplerinin kabul edilmesi var.

Destek açlık grevleri açlıkla kurulan barikatı güçlendirmek için.

Ankara’da Sercan Çakır açlık grevinin 19.gününde

İstanbul’da Gazi cemevi’nde ilerleyen yaşına rağmen Kemal Gün Açlık grevinde 25 gündür.

Bolu F tipi tutsakları 2 marttan beri süresiz açlık grevine başladıklarını duyurdular.

Avrupa’da da açlık grevleri…

Almanya’da Gülistan Eroğlu; Çocuklarımı Grup Yorum türküleri ile büyüttüm, torunlarımı da Grup Yorum türküleri ile büyütmek istiyorum.

Belçika’da Yılmaz Aydın:

Açlık grevindeyim

Çünkü

Ölüme adım adım yürürken bile Mustafa Koçak’ı akıllarından çıkarmayan Grup Yorum, taleplerine Mustafa Koçak’ın taleplerinin karşılanmasını eklediler.

Böylesine yüksek ahlakı temsil eden direnişin bir yerinde olmak bir onurdur.

Yunanistan’da Hasan Farsak:

Hasan Farsak: 3 mart’tan beri destek açlık grevinde.

Grup Yorum yıllardır ezilen halkın türkülerini söylüyor, nerede bir adaletsizlik varsa, sazıyla sözüyle orda oluyor, Mustafa, başka insanların üzerine yalan ifade vermediği için AKP faşizminin tüm alanlarda hedefi oldu, MİT’in den, Polisi’ne, Hâkim’in den, Savcısına kadar herkes Mustafa’ya fiziki, psikolojik işkence yaptı ve Mustafa hak etmediği bir cezaya çarptırıldı. Mustafa’nın bu onurlu direnişinin bende yanındayım. Biz bir gelenekten geliyoruz, Grup Yorum ve Mustafa Koçak bu geleneğin devamcısıdır, biz kazanacağız

İsviçre, Avusturya, İngiltere’de de açlık grevleri başlatılıyor.

Tüm açlık grevlerinin tek talebi var ADALET. Mustafa Koçak için, Grup Yorum için, Halkın Avukatları için, Devrimci Tutsaklar için… ADALET.

Bir direniş bir diğer direnişi besliyor güçlendiriyor. Her gün bir yeni açlık direnişi katılıyor direnişlere. Bir direnişle kurulan barikat diğer direnişlerle güçleniyor. Adaletsizliğin önüne açlık ile kurulan barikat açlığa yatanlarla büyütülüyor.

İbrahim hücre hücre erirken, Koçak, Bölek hücre hücre erirken işte bu barikatı güçlendiriyorlar.

Eriyen her hücre, barikata eklenen bir tuğladır. Açlığa yatan her beden, barikatta yeni bir mevzidir.

“Açlığa açlar son verecek” sözü tarihi bir gerçektir. Adaletsizliği de adalete aç olanlar yıkacak.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.