Korona kapan doktor hastalığının nasıl seyrettiğini sosyal medyadan gün gün paylaşıyor

Son günlerde korona virüsü salgını ile ilgili tüm dünyada panik havası esiyor. Çin’den yayılmaya başladığı söylenen COVID-19 hastlalığı geçtiğimiz hafta boyunca İtalya’da ortaya çıkması ve hayatını kaybeden insan sayısının 1000’e yaklaşması ve İtalya devletinin sert tedbirler (sokağa çıkma yasağı gibi) alması ile panik büyüdü.

Hastalığın çok rastlandığı ülkelerden biri olan İSpanya’da virüs kapan bir doktor, hastalığı boyunca yaşadıklarını gün gün sosyal medya üzerinden paylaştı:

İspanya’nın Madrid bölgesinde bir hastanenin acil servisinde çalışan 35 yaşındaki doktor Yale Tung Chen, belirtileri gün gün sosyal medya hesabından paylaşıyor.

İLK GÜN: NEFES DARLIĞI YOK

COVID teşhisi sonrası Gün 1. Boğaz ağrısı, baş ağrısı (güçlü!), kuru öksürük. Ama nefes darlığı yok. Akciğerlerde anormallik yok. Akciğerlerimin ultrason görüntülerini izleyeceğim.

İKİNCİ GÜN: BOĞAZ AĞRISI AZALDI

COVID teşhisi sonrası Gün 2. Daha az boğaz ağrısı, öksürük ve baş ağrısı (Tanrı’ya şükür!). Hâlâ nefes darlığı veya plöretik göğüs ağrısı yok.

ÜÇÜNCÜ GÜN: İSHAL BAŞLADI

COVID teşhisi sonrası Gün 3. Boğaz ağrısı veya baş ağrısı yok. Dün öksürük günüydü, hâlâ nefes darlığı veya göğüs ağrısı yok. İshal başladı, öksürük daha iyi olduğu için şanslıyım.

DÖRDÜNCÜ GÜN: AĞIR YORGUNLUK HİSSİ

COVID teşhisi sonrası Gün 4. Öksürüğe ve (çok ağır) yorgunluğa devam. Hâlâ nefes darlığı veya göğüs ağrısı yok.

Hastalığı hafif geçirdiği belirtilen Yale’in paylaşımları sosyal medyada ilgi çekiyor.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.