AKP şefi atanamayan öğretmenlere yalan söyledi : Öğretmen açığı yok !

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hatay’daki ziyaretinde atanmayan öğretmenlere verdiği yanıt tepki çekti.

Yüzbinlerce öğretmen atanmayı bekliyor ülkemizde. AKP faşizmi ülkeyi emperyalizme, işbirlikçisi  tekellere, mafyaya, ve tabi kendi çevresine peşkeş çekerken iş isteyen, atanmayı bekleyen öğretmenleri duymuyor. Erdoğan Hatay’da kendisine yalvaran öğretmen adaylarına yalan söyledi. Erdoğan’a göre ülkede öğretmen ihtiyacı yok. Ancak Erdoğan’ı sayıştay raporları yalanlıyor.

Sayıştay raporlarına göre geçen sene ekim ayında sadece 10 ilde 138 bini aşkın öğretmen açığı var. Ayrıca söylediği bir başka yalanı da, kendisine atanamayan öğretmenlere verdiği sözü hatırlatan bir diğer atanamayan öğretmene söyledi Erdoğan.   80 bin atama sözü verdiğini hatırlatan öğretmen adayına “ben böyle bir şey demedim” dedi.

AKP faşizmi ülkede işsizliğin tek sorumlusudur. Atanamayan öğretmenlerin çektiği çile ve sıkıntının tek sorumlusudur. Yüzbinlerce atanamayan öğretmenlerin, bugün Hatay’da öğretmen adaylarının yaptığı gibi işsiz bırakan Erdoğan’a yalvarmak yerine örgütlenerek mücadele etmekten başka yolu yoktur.

Sosyal ağlarda paylaşın