Erdal Gökoğlu’ndan bir zafer daha…

3 Şubat’ta Almanya’dan Belçika’ya iade edilen Erdal Gökoğlu’nun bir talebi daha kabul oldu. Erdal Gökoğlu bir zafer daha kazandı!

5 buçuk aydır tecritte olan Erdal Gökoğlu bugün havalandırmaya çıkarıldı. 5 buçuk aydır sadece 3 adımlık hücrede tutulan Gökoğlu bugün 50 kişiyle havalandırmaya çıkarıldı. Tek tip dayatmasına karşı yaptığı açlık grevi ile dayatmadan vazgeçmelerini ve Tek tip dayatmasının yapılmadığı bir hapishaneye* sevk edilmesini sağlayarak kazandığı zafere bir zafer daha eklemiş oldu böylece.

Emperyalizmin hapishanelerinde de direnen, hiç bir koşulda “suçlu” muamelesine tabi tutulmayı kabul etmeyen özgür tutsaklık geleneği zaferler kazanıyor. Baskıya işkenceye teslim olmayarak UMUDU ve İNSANLIK ONURUNU dimdik ayakta tutmaya devam ediyor.

ERDAL GÖKOĞLU NEDEN BELÇİKA’DA HAPİSHANEDE?

Erdal Gökoğlu’nun Belçika’da herhangi bir yargılanması yoktur.

Belçika devleti tarafından verilen herhangi bir cezası yoktur.

Erdal Gökoğlu, Almanya’da yargılanmış, kendisine verilen hapis cezasının Belçika infaz yasasına göre serbest kalabileceği zamandan daha fazla kısmını yatmıştır. Hapishanede tutulması için hiç bir hukuki dayanak yoktur.  Ancak Belçika Devleti ise şuanda kendi yasalarını çiğneyerek Erdal Gökoğlu’nu hapsetmeye devam ediyor.

5 buçuk aydır tecritte tutularak iradesi kırılmaya çalışan Erdal Gökoğlu Emperyalizmin iradesini kırdı yine! Dünya halklarına, direnerek kazandığı bir zafer daha armağan etti…

*Halen tutulduğu Andenne hapishanesinde sadece görüş için tek tip elbise dayatması yapılıyor. Ancak bu dayatma Belçika yasalarına aykırı. Çünkü Belçika’da hapishanelerde tek tip elbise uygulaması kaldırıldı…

Sosyal ağlarda paylaşın