AKP Faşizminin Gergerlioğlu’ndan İntikamı: “Sen Herkesin Hakkını Savunursun Ha!

Ömer Faruk Gergerlioğlu, hak ve özgürlük mücadelesi veren bir çok kesimin yanında saf tutan bir milletvekili. Hakları özgürlükleri gasp edilenlerin, işkence görenlerin, infaz edilenlerin, hapishanede zulüm altında olanların seslerini dile getirme çabası içinde.

Bu yaptığı ise, faşizmin Türkiyesinde büyük bir suç.

Gergerlioğlu, bu niteliğiyle bastırılması, susturulması, sindirilmesi gereken bir isim.

Faşizmin baskı sindirme yöntemleri ise belli:

Gözaltı, işkence, tutuklama, hapsetme, yasaklama, ceza verme…

Gergerlioğlu’na karşı da aynı zulüm mekanizması devrede.

ÖNCE SUÇ UYDURULUR!

Gergerlioğlu, 2018’de milletvekili seçilmeden önce yargılandığı Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesince 21 Şubat 2018’de “PKK/KCK propagandası yapmak” suçundan hapse mahkum edildi.

Mahkemeye göre, HDP milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun suçu “terör örgütü propagandası” yapmak.

Kağıt üzerinde yargıdaki “yanlışları” düzeltme işlevi olan Yargıtay da tabii ki, bu haksız, hukuksuz ve AKP faşizminin  komplosundan başka bir şey olmayan bu cezayı onayladı.

AKP faşizmi, bu onamayla Gergerlioğlu’na; “demek başkalarının haklarını savunursun, haklarının gasp edilmesini meclise taşırsın… Senin hakkını gasp edeyim de gör…” diyor.

“TAMAMEN SİYASİ BİR KARAR”

Kocaeili milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, kararla ilgili bir açıklama yaparak, “hüküm giydiği paylaşımın bir haber linki olduğunu” ve bu haberin de halen yayınlandığı sitede bulunduğunu belirterek şunu vurguladı:  “Tamamen siyasi bir karardır”.

Daha önce İzmit Seka Devlet Hastanesi’nde Uzman Doktor olan Gergerlioğlu, KHK ile ihraç edilenlerden biri. 6 Ocak 2017′de 679 sayılı KHK ile devlet memurluğu görevinden ihraç edilmişti. Şimdi de hapis cezası ile sindirme politikası devam ediyor.

Sosyal ağlarda paylaşın