Erdoğan: “Amerikan yönetimiyle işbirliğimizi daha da güçlendirmek istiyoruz”

Amerikan işbirlikçisi faşist AKP’nin şefi Erdoğan, “Türkiye olarak, Amerika ile ortak menfaatlerimizin görüş ayrılıklarımızdan çok daha fazla olduğu inancındayız. Bu anlayışla uzun vadeli bir perspektifle, kazan-kazan temelinde yeni Amerikan yönetimiyle işbirliğimizi daha da güçlendirmek istiyoruz. Türkiye, iki ülke arasındaki müttefiklik ve stratejik ortaklık ilişkisine yaraşır şekilde üzerine düşeni yapmayı sürdürecektir” dedi.

İşbirlikçilik ilişkilerini pekiştirmek ve uşaklıklarını daha iyi anlatmak amacı ile 24 saat yayın yapacak  ABD’de kurdukları TV kanalı Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesinin (TASC) televizyon kanalı TASC TV’ye yaptığı açıklamada şöyle dedi işbirlikçi faşist şef Erdoğan :

« Bu çevrelerin yalan ve iftiralarına muhakkak sizler gereken cevabı veriyorsunuz. Amerikan toplumunun Türkiye’yi daha iyi anlaması için de çaba gösteriyorsunuz »  ABD ile aralarını bozmaya çalışan çevreler ile sarfettiği cümleler « aman bu çevrelerin anlattıklarına inanmalarına engel olun. Engel olun ki patronumuz bizim ipimizi çekmesin » diye okunmalı.

 ABD’de iktidara yeni gelen Biden iktidarına yaranmaya, kendisini istediği gibi kullanmaya devam etmesi için ikna etmeye çalışıyor.

Şu ifadelere dikkat çekmek istiyoruz :

Türkiye olarak, Amerika ile ortak menfaatlerimizin görüş ayrılıklarımızdan çok daha fazla olduğu inancındayız

Yeni Amerikan yönetimiyle işbirliğimizi daha da güçlendirmek istiyoruz

Türkiye, iki ülke arasındaki müttefiklik ve stratejik ortaklık ilişkisine yaraşır şekilde üzerine düşeni yapmayı sürdürecektir

Erdoğan aslında sadık bir amerikan uşağıdır. İktidarda kalma sebebi ülkemizi esas olarak ABD’ye ve diğer tüm emperyalisz ülkelere peşkeş çekmektir. Asli görevini bir an olsun aksattığında iktidarda bir tek gün bile kalamayacağını kendisi de bildiğinden ara ara bu tarz açıklamalar yaparak gerçekte su katılmamış işbirlikçi olduğunu gösteriyor. Ara ara ABD ve diğer emperyalist ülkelere karşı çıkıyormuş gibi açıklamalar yapması yukardaki gerçeği gizlemek ve halkın ABD düşmanlığını sömürmek içindir. ABD’ye kafa tutuyor görünmeye çalışsa da her seferinde el etek öperek, patronlarını memnun edecek bir sürü tavizler vererek kendini affettirmeye çalışmıştır. Hatta Biden’den önceki başkan Trump kendisine küfürlü mektup yazmasına rağmen kuyruğunu kıstırıp ABD’ye gitmekten vazgeçememişti.

Ülkemiz 1945’lerden sonra ABD boyunduruğuna girmiş, bağımlılık ilişkileri sürekli derinleşmiştir. Her gelen iktidar ABD’ye ülkeyi teslim etmek için bir önceki iktidardan daha can hıraş çalışmıştır. Ve ülkemiz tarihinin en utanmaz işbirlikçisi, vatanı satmak konusunda en pervasızı, ABD’nin emirlerini yerine getirmek konusunda en uşağı AKP iktidarı olmuştur.

.

Sosyal ağlarda paylaşın