Halkın Avukatları Hapishanede de Avukatlık Yapmaya Devam Ediyor

HHB avukatlarır Süleyman Gökten ve Özgür Yılmaz, tutsak edildikleri Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Hapishanesindeki hak ihlallerini yazdı.

İki avukatın bianet’e gönderdiği mektupta, hem kitaba hem “su”ya kota konduğunu, iki temel ihtiyaçlarını da gerektiği şekilde karşılayamadıklarını belirttiler.

AKP faşizminin mahkeme diye kurduğu piyeste HHB avukatlarına toplamda 159 yıl hapis cezası verilmişti. 159 yılın  13 yıl 6 ayı Özgür Yılmaz’a, 10 yıl 6 ay ise Süleyman Gökten’e verildi

Sadece kendileri değil, hapishanedeki tüm mahpusların maruz kaldığı ihlalleri derleyen avukatlar, yaşadıkları sorunları şöyle sıraladı:

“Hücreler çok soğuk, hastalanıyoruz”

* Kitap temin etmemiz engelleniyor.

* Pandemi sürecinde olunmasına rağmen suya kota sistemi kondu. Bu kota çok yetersiz, mahpuslar kişisel temizliklerini ve ortam temizliğini sağlayamıyor; banyonun yarısında suyun kesildiğini, bulaşıklara bile su yetiremediklerini anlatıyorlar.

* Hücreler çok soğuk, gerektiği gibi ısıtılmıyor.

* Mahpuslar hücrelerin soğuk olması ve yeterli temizlik yapamamaları nedeniyle hastalıklar geçirdiklerini ancak hastalandıklarında da revire çıkamadıklarını, ilaçların ise haftalar sonra verildiğini ifade ediyor.

* Kargolarımız iki ayda bir veriliyor, onların da yalnızca biri seçilerek veriliyor. Diğer kargo göndericilerine iade edilirken kayboluyor.

* Kargo sorunu için İnfaz Hakimliğine başvurduk ve İnfaz Hakimliğinden görece daha olumlu bir karar çıktı. Ancak hapishane idaresi bu kararı uygulamıyor.

Sosyal ağlarda paylaşın