Akın Gürlek, hukukun zerresinin olmadığı kararlar vermeye devam ediyor : AYM’nin Enis Berberoğlu Hakkındaki Kararını Tanımadı

AKP iktidarının özellikle Erdoğan’ın yargıdaki tetikçisi Akın Gürlek bir hukuksuzluğa daha imza attı. AYM’nin Enis Berberoğlu için vermiş olduğu “hak ihlali” kararı gereğince 14. ACM’nin yeniden yargılama kararı alması gerekiyordu. Ancak başkanlığını Akın Gürlek’in yaptığı mahkeme yargının en üst mercii olan AYM’nin kararına uymayarak iktidarın tetikçisi olduğunu tekrar ispatlamış oldu. Gerekçe olarak ise ülke hukuk sisteminin aslında olmadığını, göstermelik de olsa « normlar hiyerarşisinin » işlemediğini gösteriyor.

“AYM VERDİĞİMİZ KARARA MÜDAHALE ETMEKTEDİR”

Normlar hiyerarşisinin en üstünde olan AYM’nin anayasayaya aykırı olan her türlü mahkeme kararına müdahale etme hakkı olmasına rağmen Akın Gürlek’in “AYM VERDİĞİMİZ KARARA MÜDAHALE ETMEKTEDİR” ifadesinin anlamı “ben siyasi iktidarın emirleri ile karar alıyorum, AYM bu karara müdahale edemez” dir.

Halkın Hukuk Bürosu bu hukuksuzlukla ilgili bir yazılı açıklama yaptı : Bu kararı veren heyetin başkanına yabancı değiliz. Akın Gürlek, halkın avukatlarına 159 yıl hapis cezası verilen davanını « atanmış » yargıcıydı. Bütün tutsak avukatlarımızın tahliye edilmesinden sonra dağıtılan mahkeme heyetinin yerine getirilmişti… ifadelerinin kullanıldığı açıklamada ÇHD ve HHB davasında Akın Gürlek’in hukuksuzlukları anlatıldı. Açıklamada « bugün Akın Gürlek’in “reisliğini” yaptığı mahkemenini Anayasa Mahkemesi’ni tanımaması yine aynı siyasi aklın ürünüdür » diyerek ÇHD ve HHB davalarında olduğu gibi Enis Berberoğlu davasında da hukuk kurallarına göre değil siyasi iktidarın emir ve talimatlarına göre karar alındığına vurgu yapıldı.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.