Aile Hekimleri Mitingi: “Tüm idari baskıları ortadan kaldıracağız”

Aile hekimleri, 8 Şubat’ta Ankara’da bir miting yaparak taleplerini dile getirdiler. İdari baskılara, hak gasplarına, ağır iş yüküne ve sağlıkçılara yönelik şiddete karşı yapılan mitingte, sağlıkçıların talepleri sıralandı.
Mitingde “sağlıkta şiddete karşı önlem alınması, hak kayıplarının önüne geçilmesi, iş yükü artışının engellenmesi” talep edilirken, mitingde konuşan Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Özlem Sezen, “Taleplerimiz karşılanmazsa iş bırakacağız”
dedi.

Mitingde, hekimlerin hastalardan ve meslektaşlarından topladıkları imzalar da sahneye çıkarılarak imzalardan zincir oluşturuldu.
Çankaya Anıtpark Meydanı’nda yapılan ve “Beyaz Önlük Mitingi” olarak adlandırılan mitinge katılan ve destekleyen kurumlar şunlar: Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN), Aile Sağlığı Elemanları Federasyonu (ASEF), Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası (BBSÇ), Genel Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Genel Sağlık-İş), Türkiye Aile Hekimleri Uzmanlık Derneği (TAHUD) ile Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmetleri Kamu Görevlileri Sendikası da (Türk Sağlık-Sen)

AHEF Başkanı Sezen: Hakkımızı Alacağız!
Mitingde konuşma yapan AHEF Yönetim Kurulu Başkanı Özlem Sezen, “Taleplerimiz karşılanmalı, yoksa iş bırakırız” diyerek şunları vurguladı:
“Tarihi bir gün yaşıyoruz…. Binlerce kişi bir aradayız. Hep beraber şiddeti ortadan kaldıracağız. Tüm idari baskıları beraber ortadan kaldıracağız. Gün birlik olma günü, hakkımızı alacağız. Bu güç bizde var sizleri yürekten kutluyorum”.
“Her gün sağlık çalışanları katlediliyor. Bizi yönetenler samimi olmadığı için ölümler bitmiyor. Savaşta bile dokunulmazlığı bulunan hekimlere yönelik saldırıların insanlığa karşı suç olarak değerlendirilmesini istiyoruz. Anayasa ve ulusal haklar yok sayılıyor, kişiye göre davranılıyor”.

Kahveci: “Adalet Böyle Mi İşler?”
Türk Sağlık-Sen Yönetim Kurulu Başkanı Önder Kahveci de mitingde yaptığı konuşmada şunları belirtti:
“Sağlıkta şiddette son bulsun diye bir aradayız. Temel meselemiz bu olmalı, bütün çalışanlar evlerine sağ salim gitmenin hesabını yapmaktadır.”
“Yargı mensuplarına sesleniyorum; size şiddet uygulansa, sanık adliyenin ön kapısında girip arka kapıdan çıkar mı?” diyen Kahveci, “Adalet böyle işler mi? Kınamalardan bıktık, çözüm istiyoruz çözüm. Mücadeleden bir an bile geri durmayacağız. Mücadele edenler her zaman kazanmayabilir ama kazananlar hep mücadele edenlerdir. Bunu unutmayacak, mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz”.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.