Madımak Katliamcısının Tahliyesine Alevi Kurumlardan Protesto

Alevi örgütleri, Sivas Madımak katliamcılarından Ahmet Turan Kılıç’ın tahliye edilmesini protesto ettiler. 8 Şubat’ta PSAKD Genel Merkezi önünde yapılan eylemde Sivas katliamcısı Ahmet Turan Kılıç’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından affedilmesi protesto edildi.


Eylemde “Sivas’ı unutma unutturma”, “Katil devlet hesap verecek”, “Dün Maraş’ta bugün Sivas’ta kurtuluş faşizme karşı savaşta” sloganları atılırken, taşınan dövizlerde de “Madımak müze olsun”, “Katillerden hesabı örgütlü haklar soracak”, “Adalet halkın elleriyle gelecek”, “Yakanları da Aklayanları da affetmeyeceğiz” sloganları yer aldı.

Eylemde 200 kurum ve kuruluşun imzasını taşıyan basın metni okundu.
PSAKD Sekreteri Onur Şahin, eylemde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı’nın affettiği katil Ahmet Turan Kılıç’ın mahkemede “Yaktım, pişman değilim, bir daha yaparım” dediğini hatırlatarak, bu tahliyenin yeni katliamlar demek olduğunu vurguladı.
Şahin, af kararı geri alınıncaya kadar mücadele edeceklerini belirtti.

Protestoya Engelleme

Alevi örgütleri, protesto eylemini Adalet Bakanlığı önünde yapmak istediler. Ancak polis “valilikten izin alınmadığı” gerekçesiyle bu protestoyu engelledi.
Bu engelleme karşısında Alevi örgütleri açıklamayı Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Merkezi önünde yaptılar.
Kuşku yok ki, Madımak katliamcısını tahliye eden güçle, Bakanlık önünde protestoya izin vermeyenler aynıdır. Bu nedenle, eyleme izin verilmesi karşısında geri adım atmak yerine, orada herşeye rağmen yapmakta ısrar etmek, Madımak katliamcılarını tahliye edenlere verilecek en iyi cevaplardan biri olacaktır.

Engellemeye Karşı Her Hafta Eylem

PSAKD Genel Başkanı Gani Kaplan, polisin engellemesiyle ilgili yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Ankara’da bir sıkıyönetim var, hem valiyi hem bu kararı uygulayanları şiddetle kınıyoruz. Bizi ateşe verenlerin katillerin avukatlarını ve yandaşlarını milletvekili, bakan ve belediye başkanı yaptılar. Bu iktidar Sivas’ı yakanları meşrulaştırdı, bunu hepimiz biliyoruz. Sivas’ı yakanlar, AKP’yi kuranlardır. Verilen bu hukuksuz karara karşı her hafta eylemler gerçekleştireceğiz. Mücadelemiz devam edecek.”

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.