Adalet Talebi Şehir Şehir, Kapı Kapı Almanya’da

Adalet Talebi Şehir Şehir, Kapı Kapı Almanya’da

Grup Yorum’un 5 elemanının ve Mustafa Koçak’ın sürdürdüğü direniş Avrupa’da da sahipleniliyor. Onların adalet için sürdürdükleri can bedelli direnişlerin sesi Hollanda’da, İngiltere’de, Avusturya, Fransa, Belçika, Yunanistan… tüm Avrupa’da yapılan eylemler, toplantılar konserler ile duyurulmaya çalışılıyor.

Bir yürüyüş de Almanya’dan…

Almanya’da 10 gündür bir yürüyüş sürdürülüyor.

Bu güne kadar büyük küçük tüm Almanya şehirlerini gezip, siyasi partiler ile, dernekler, örgütler ile görüşmeler yaparak yürüyüşlerinin amacını anlatıyorlar: Eriyen bedenler ile sürdürülen adalet için direnişi. KÖLN, DUİSBURG-DORTMUND, BREMEN BERLİN, HAMBURG, MAGDEBURG şehir şehir gezerek kapıları çaldılar. Ülkede yaşanan AKP zulmünü ve zulme karşı direnenleri anlatıyorlar.

Bu gün 10.günleri.

AKP faşizmini anlatmaya Alman devletinin baskılarına karşı mücadele ederek devam ediyorlar. Daha progralarının birinci gününde Wuppertal polisi başvuru sırasında keyfi bir şekilde Grup Yorum’u sahiplenmenin yasak olduğunu, Grup Yorum amblemlerinin kullanılamayacağını, müziğinin çalınamayacağını söyledi ve Wuppertal’dan başlayacak yürüyüşe engel oldu(!). Daha doğrusu ilk durak olacak olan Wuppertal son durak olarak değiştirildi yürüyüşçüler tarafından.

Trene bindiklerinde trendekilere, yürürken gelip geçenlere, esnafa, dostlara… dilini bildikleri herkese anlatıyorlar direnişi. Kendilerini ağırlayan evlerde direnişler ile ilgili sohbetler ediyorlar.

Yürüyüş boyunca eylemi de kendi içinde eğitime dönüştürüyor, film seyrederek, müzik dinleyip yazılar okuyup yazarak zenginleştiriyorlar.

Gittikleri yerleri  kırmızı önlüklerinin üzerinde  sarı harfler ile yazılı ADALET İSTİYORUZ talebi ile  renklendiriyorlar.

Her bulundukları yer Grup Yorum elemanlarının ve Mustafa Koçak’ın sesini duyurmaya çalıştıkları alana dönüşüyor…

Die Linke Millet vekili  Martin Dolzer ile de bir görüşme gerçekleştirdiler.

Grup Yorum’un ülkede ve Almanya’da uğradığı baskıları anlattılar ve bunun üzerine Martin Dolzer bu konuda yazı yazacağını, çıkacağı bir konserde Grup Yorum için şarkı söylemeleri için grubuyla konuşacağını söyledi. Ayrıca tanıdığı diğer demokratlara da çağrı yapacağını paylaştı ve dayanışmasını belirtti.

Yürüyüşlerinin 10.günü bugün. İlerleyen günlerde kendileri ile yapacağımız röportajı da yayımlayacağız.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.