Polisin Belini Kırdığı Avukat Zeyda Balcı’nın Mahkemesi Görüldü

Polisin Belini Kırdığı Avukat Zeyda Balcı’nın Mahkemesi Görüldü

Beli polis tarafından kırılan avukat Zeycan Balcı’nın duruşmasında”Güvenlik gerekçesiyle” ön sıralara yerleştirilen polisler dolayısıyla avukatlara yer kalmadığından bu duruma avukatların itirazı sonucunda  duruşmaya vaktinde geçilemedi.

İstanbul, Ankara, Aydın, Bursa, Kocaeli, Antalya baro başkanları da meslektaşlarına destek olmak için, duruşma salonunda yerlerini aldılar.

Avukatlar « meslektaşımız Zeycan Balcı’nın belini kıran polislerin yanında oturmak istemiyoruz » dedi. Yer değişikliği yapıldı.

Duruşma başladı. Polisin işkence yaptığı avukatlar, devrimciler  her yerde her koşulda yaptığını savunuyorlar. Ama Zeycan Balcı’nın belini kıran polis de tüm işkenceci polisler gibi yaptığını savunamadı ve yalan söyledi.

Halkın Hukuk Bürosunun paylaşımında  «Polis sözlerini ezberlemiş gibi nefes almadan ve aynı şeyleri tekrar ederek beyanda bulunuyor: “Biz tedbir amaçlı gitmiştik, biz müdahale için gitmedik tedbir amaçlı gittik, bekledik ben herhangi bir müdahalede bulunmadım benim ekibim de bulunmadı..” » dendi.

Avukat Zeycan Balcı faşizmin mahkemelerini yargıladı :

Av. Zeycan Balcı sanık polise, o gün gelen emirin hangi telsizden ve hangi amirden geldiğini soruyor.

Sanık polis; hatırlamıyor,bilmiyor.  

Av. Zeycan Balcı: Bizden önce polisleri salona aldınız. Sanığı arka kapıdan salona aldınız. Ama beli kırılan benim, beni değil onu koruyorsunuz.  

Av. Zeycan Balcı: Ben sakat kaldım, ama rahatsız oluyorum sakat kaldım demekten. Çünkü aramızda katledilenler var. Av. Tahir Elçi, Av. Fuat Erdoğan, Av. Faik Candan katledildi. Tahir Elçi’nin soruşturmasında en ufak bir ilerleme yok.

Av. Zeycan Balcı: Herkesin gözünün önünde ben ambulansa götürülürken “Senin parmaklarını da kıracağız.” diyen bir polis vardı, şikâyetçi oldum. Hakkında hiçbir işlem yapılmadı. 

Av. Zeycan Balcı: İşkence ile sakat kalmak, katledilmek çok zor. Benim aklımda mıh gibi iki isim var. Biri Ali Ismail Korkmaz biri de Metris Hapishanesi’nde işkenceyle katledilen Engin Çeber. Ne kadar acı çektiklerini düşündüm. Kimsenin işkence görmesini istemem.

Av. Zeycan Balcı: Adliyenin ambulansını vermediler, ben o halde yatarken. Arkadaşlarım 112’yi aramak zorunda kaldı. Sedye ile götürülmek istemedim, işyerimden. Ancak belden aşağımı hissetmediğim için sedye ile götürülmek zorunda kaldım.  

Av. Zeycan Balcı: Ben 3,5 yıldır bu sakatlığın tedavisini görüyorum. Ayakta durmak, oturmak benim için ağrı nedeni. Adli tıp raporunda %24 sakat kaldığım yazıyor. Sanık polis gurur duysun, görevlerinin bu olduğunu düşünüyorlarsa bir kadın avukatı sakat bıraktığı için mutlu olsun.

Av. Zeycan Balcı: Baskıya karşı direnmek onurumuz ve toplumsal geleceğimizdir. Bu süreçte yanimda olan kamuoyuna özellikle kadınlara tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Onlar olmasaydı bugün sanık sandalyesinde kimse olmayabilirdi.  

Mahkeme baroların ve Çağdaş Hukukçular Derneği’nin davaya katılma taleplerini reddetti. Duruşma 13 Nisan 2020’ye ertelendi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.