SANATÇI YILMAZ ÇELİK TUTUKLANDI

Tunceli Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu’nda verdiği konserin ardından polis tarafından gözaltına alınan sanatçı Yılmaz Çelik, tutuklandı.
Tutuklama gerekçesi olarak “Örgüt propagandası yapmak” ve “örgüt üyesi olmak” gerekçesi gösterildi. Tutuklanan Çelik, Elazığ Hapishanesi’ne gönderildi.

Bu adaletsizliğe Dersim Dernekleri Federasyonu (DEDEF) tarafından bir basın açıklanması düzenlendi.

Basın açıklamasında şu açıklamalar yapıldı:

Asla pes etmeyeceğiz…

Yoksulluğun, adaletsizliğin, hukuksuzluğun hüküm sürdüğü, emeğin haklarının yok sayıldığı ve doğanın talan edildiği bu düzene itiraz eden başta Dersimli sanatçılar olmak üzere dostlarımız üzerinde sindirme ve susturma harekâtı yoğunluk kazanmıştır. Dersimli sanatçılara yönelik baskılar, Onur Yanardağ ile başlayıp, Ferhat Tunç’un sürgüne gitmesine neden olmasıyla devam etti. Ardından Mikail Aslan ifadeye çağrıldı, Çayan Demirel çektiği belgeselden dolayı ceza aldı, Kazım Öz’e soruşturma açıldı, Şenol Akdağ tutuklandı. 8 Aralık gecesinde ise sanatçı dostumuz Yılmaz Çelik Dersim de gözaltına alındı. Dosyasında ise gizlilik kararı olmasına tabi ki şaşırmıyoruz.

Aylardır üyelerimiz ve yöneticilerimiz gözaltına alınıyor ve tutuklanıyor. Demokratik eylem ve etkinliklere katılımları yasadışı faaliyetlermiş gibi sunuluyor; iş ve ikamet adresleri belli olan, ifade vermekten kaçmayan yönetici ve üyelerimiz şafak baskınları ile gözaltına alınıyor.

Bu operasyonların ve baskıların tamamının gösterdiği iki şey vardır. Birincisi iktidarın direnen tüm demokratik kamuoyunu baskı altına tutmaya devam etmek istediği ve OHAL’in kalıcılığını devam ettirmeye çalıştığıdır. İkincisi ise demokratik mücadeleden vazgeçmediğimizdir.

Sanatçının doğduğu, büyüdüğü toprakların dilini, kültürünü, inancını ve doğasını yaşatmaya çalışması suç değildir.

Sanatçı Dostlarımıza yönelik baskıları, gözaltına alınmalarını ve tutuklanmalarını kınıyoruz. Arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalı ve saldırılara son verilmelidir.

Dersim Dernekleri Federasyonu olarak şiddetin, baskının sona erdirildiği, hiç kimsenin demokratik talepleri, düşünceleri nedeniyle cezalandırılmadığı bir ülke talebini ısrarla yürüteceğiz. Ülkemizde yaratılmak istenen kuşatmaya, saldırılara karşı; doğa, emek ve demokrasi mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.

Bir kez daha altını çiziyoruz. “Hak verilmez mücadeleyle alınır” şiarını ilke edinerek baskılara karşı mücadeleyi daha da yükselterek cevap verecek, haklı ve meşru mücadele çizgisinden taviz vermeyecek, artan baskı düzenine boyun eğmeyeceğiz.

Baskı Ve Gözaltı Terörüne Hayır!

Gözaltılar Tutuklamalar Derhal Serbest Bırakılsın!

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.