ABD’de Polis Bir Siyahi Daha Katletti



13 Haziran gecesi ABD’de aracında uyuyan siyahi bir kişi polis tarafından gözaltına altına alınmak istendi. Siyahi adam polise direnince vurularak katledildi.


ABD’de başlayan ve tüm dünyaya yayılan ırkçılığa karşı protestolar haftalardır devam etmesine rağmen, siyahlara yönelik polis şiddeti devam ediyor.



ABD’nin Georgia eyaletine bağlı Atlanta kentinde dün gece polis aldığı ihbar üzerine bir fast-food restoranına ait park alanına gitti. Polis park alanında arabasının içinde uyuyan 27 yasındaki siyahi Rayshard Brooks’u araçtan indirerek, gözaltına almak istedi. Brooks’un polise direndiği sırada şok tabancası ile vurulduğu görülürken, ardından polisin elindeki şok tabancasını alarak, olay yerinden kacerken Brooks polis tarafından ateş ederek katledildi. Olayla ilgili görüntler kısa bir sürede sosyal medyaya yansıdı.


Georgia Eyaleti Soruşturma Bürosu (GBİ) Rayshard Brooks’un katledilmesiyle ilgi açıklama yaptı. GBİ “Cuma günü memurlar saat 22:33’te bir 911 çağrısına cevap verdiler. Park edilmiş bir araçta uyuyan ve diğer müşterilerin araçlarına engel olan bir adam hakkında ihbar aldılar. Olay yerine ulaşan memurlar kendisine test yapmak istediler. Ancak başarısız oldular. Bunun üzerine önleyici gözaltı kararı aldılar. Bu sırada hayatını kaybeden kişi gözaltına alınmaya direndi. Memurlar şok tabancası kullanmak zorunda kaldı” dedi. Atlanta Belediye Başkanı Keisha Lance Bottoms, olayın ardından Atlanta Emniyet Müdürü Erika Shields’in istifa ettiğini duyurdu.

Rayshard Brooks’un katledilmesinin ardından Atlanta’da halk sokağa çıkarak olayı protesto etmeye başladı.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.