ABD’de Çocuk Mülteciler Hapsediliyor

DÜNYAYA “DEMOKRASİ” DERSİ VEREN ABD`DE ÇOCUK MÜLTECİLER HAPSEDİLİYOR

300 çocuk aç, soğuktan grip oldular ve kaldıkları yer karantinaya alındı!

ABD`nin Teksas eyaletinde, ülkeye gelen göçmenler, balık gibi kamplarda istiflenirken. ABD de 300 çocuk kamp hapishanelerinde haftalarca kapılar açılmadan, ısıtma sistemi olmadan, tuvalet ve yeterli su olmadan yaşamak zorunda bırakılıyor.

ABD, Teksas Mülteci kamplarında raporlara yansıyan kötü koşulların üzerine bir de göçmen çocuklarına hakaret ediliyor.

Teksas Mülteci kampında 300’den fazla çocuk gözaltına alınmış durumda ve gıda, su ve sanitasyon (Tuvalet ve Yıkanma)  ihtiyaçları yok denecek kadar az.

ABD hükümeti, Teksas’taki uzak bir sınır karakolunda tutulan 300’den fazla çocuğun gözaltına alındığını bildirdi. Yetersiz gıda, yetersiz su ve sanitasyon, yetişkin bakımından mahrum olan çocuklar, birbirlerine bakıyor.

ABD gümrük ve sınır Koruması Ofisi ( CBP ) temsilcisi Avukat Veronica Escobar, tarafından durum hakkında bilgilendirildikten sonra, Pazartesi günü El Paso yakınlarındaki tesiste sadece 30 çocuk kaldı.

Teksas Clint sınır devriye istasyonunu ziyaret eden avukatlar, geçen hafta büyük çocuklar bebekler ve küçük çocuklar için dikkat çekmeğe çalıştıklarını söylemişlerdi. Avukatlar çocukların bir kaç gündür aç olduğunu, duş yapmadıklarını, saçlarının keçeleşmiş olduğunu dört yaşındaki çocukları diğer çocukların sakinleştirmeye çalıştığını gördüklerini söylediler. Üç hafta boyunca kampta kapalı kalan 15 çocuğun gripten hasta olduğunu ve 10 çocuğun karantinaya alındığını söylediler.

Veronica Escobar, “Clint istasyonundaki insanlık dışı koşullardan habersiz olmanız nasıl mümkün olabilir?” yazan bir mektupla, CBP Komiseri John Sanders ve sınır devriyesi şefi Carla Provost’a sordu. Bu hafta sonuna kadar “bu insan istismarları ” sona erdirmek için hangi adımları attıklarını bildirmesini istedi.

Her iki partiden milletvekilleri geçen hafta durumu reddetti.

Sınır devriyesi yetkilileri, Clint tesisindeki koşulları ile ilgili soruları yanıtlamak yerine, e-postayla bir açıklamada bulundu. Açıklamada «Tesislerimiz savunmasız insanlar için geçici süreliğine tasarlanmamıştır ve acilen bu krizi yönetmek için ek insani finansmana ihtiyacımız var “dedi.

Clint’te tutulan tüm çocukların nereye taşındığı belli olmasa da, Escobar bazılarının sınır devriye İstasyonu 1 olarak adlandırılan el Paso’nun Kuzey tarafındaki başka bir tesise gönderildiğini söyledi. Escobar burasının, duş, sağlık tesisleri ve klima ile donatılmış geçici bir site olduğunu söyledi.

Ama Clara Long, sınır devriye istasyonunda çocuklarla yaptığı röportajda, yeni yerin koşullarının eskisinden daha iyi olmadığını söyledi.

“Konuştuğum bir çocuk, ailesinin ilk iki gece için minder veya battaniye almadığını söyledi, o ve annesi hasta ve ateşli idiler” dedi.  Long, İnsan Hakları İzleme Örgütünden uzman bir araştırmacı. “Dış fırçası yoktu ve çok soğuktu” dedi.

ABD mülteci ofisi kuralları gereğince , mülteci olarak gelen bir kişinin 72 saat tutuklu kalmasını mecburiyeti var. Bir çok durumda çocuklar ebeveynlerinden alınıyor ve çocuk gözetim evlerine konuluyor. Bu çocuklar arasındaki yaş ortalaması 4 yasa kadar düşebiliyor.

ABD, Birleşmiş Milletler Uluslararası Çocuk Hakları Sözleşmesine imza atmayan bir ülke.

Kaynak: The guardian.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.