ABD; Minneupolis’te Sokağa Çıkma Yasağı; Washington’da Polis Şiddeti

Minneapolis’te, George Floyd’un polis Derek Chauvin ve beraberindeki 3 polis tarafında katledilmesi ardından sebep olan polis memurlarına tepki olarak devam eden protestoları durdurabilmek amaçlı, Belediye Başkanı Jacob Frey 29 Mayıs 2020 saat 20.00 itibarıyla sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Kişiler, yerler ve olaylar farklı olsa da polis şiddeti aynı. Durmadan insanlar katlediliyor polis görevden uzaklaştırılıyor, soruşturmalar açılıyor bazen kimisi kısa bir süre hapis yatıyor çıkıyor ve hayatına devam ediyor. Sanki kimse ölmemiş gibi. Polis bir insani katletsin sonra eylem ve protesto etmek isteyenlere gaz bombası kullan. Eylemlere saldır. Sonra kalk sokağa çıkma yasağı ilan et. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmaz !

George Floyd için sadece katledildiği yerde değil ABD genelinde protestolar yapılmaya başlandı. Washington DC’de düzenlenen protestoda, polis göstericilere karşılık verdi. Kentin işlek caddelerinden “U Street” üzerinden Beyaz Saray’a yürümek isteyen göstericilere polis Beyaz Saray yakınlarında biber gazı sıkarak saldırdı.

Adalet yoksa huzur yok” sloganları attarken, giderek eylemcilerin çoğaldığı gözüktü. “Floyd İçin Adalet”, “Adalet Hemen Şimdi” “Siyahilerin Hayatı Önemli”, “Nefes Alamıyorum”, “Siyahi Oy Verenler Önemli”, “Polisler Siyahileri Öldürmeyi Durdurun” yazılı pankartlar taşıdı eylemciler. Protestoculardan birkaçı gözaltına alındığı yönünde bilgi edilindi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.