ABD Korona Virüsü Vakalarındaki Artışın Önüne Geçemiyor

ABD korona virüsü vakalarındaki artışın önüne geçemiyor. Daha doğrusu geçmiyor.Ülkede son beş günde 1 milyon kişinin daha Covid-19’a yakalandığı açıklandı. Pandeminin ilk günlerinde, ABD’deki vaka sayısı 100 gün içinde 1 milyona yükselmişti.

Dünya halklarına kan kusturmakta, bombalar yağdırmakta uzmanlaşmış ABD emperyalizmi ülkesinde korona vakasına karşı ne yapacağını bilmiyor ! Bir ülkeyi işgal etmek, bir halkın özgürlük mücadelesini bastırmak söz konusu olduğunda bilmin tüm olanaklarını bu uğurda kullanan ve bu konuda trilyonlarca dolar dökmekten çekinmeyen “süper güç” korona salgınına karşı çaresiz kalıyor.

Johns Hopkins Üniversitesi’nin verilerine göre, salı ile cumartesi günleri arasında ülkede 1 milyon 82 kişi daha Covid-19’a yakalandı. ABD’deki toplam vaka sayısı böylece 14.5 milyonun üzerine çıktı. Ölü sayısı ise 281 bin 199 olarak verildi.

ABD emperyalizminin süperliği halkların tepesine yağdırmak için geliştirdiği silah sanayisinde. Halkları birbirine düşürmekte, kontrgerillayı yetiştirip beslemekte… darbeler, cuntalar planlamakta. Dünyanın zenginliklerini bir kaç emperyalist tekelin kasasına aktarmakta uzmanlaşmıştır ABD emperyalizmi.  Diyebiliriz ki devletinin temel varoluş sebebidir bunlar. Halk yoktur sistemlerinin işleyişinde. Halkın sorunları yoktur. Oası sel, fırtına, tusunami gibi doğal afetlere karşı hiç bir önlem almaz. Her afette halktan binlercesi ölür. 2005 yılında Neworleans şehrinde  bir kasırgada   ABD yönetiminin nasıl da çaresiz kaldığını ve yapabildiği tek şey bölgeye helikopterler ile asker göndererek yağmaya engel olmaktı.

Korona salgınında da, sağlık sistemi yine tekellerin kârı için işlediğinden çözüm bulamıyor ABD emperyalizmi. Böyle bir devlet örgütlenmesi yok. Halkın sağlığı düşünülerek böylesi salgınlara karşı hazırlanmış bir altyapıları yok. Çünkü 20-30 yılda bir karşılaşılabilecek bir hastalığa yatırım yapmak kârlı değil. Bu yüzden korona salgınında da kendi tabirleri ile “çuvalladılar”.  Bu durum koronanın ilk günlerinde öylesine  kendini göstermişti ki, koca “süper güç” ABD maske bulamamıştı ve başka ülkelerden maske ithal etmiş, hatta başka ülkelere ihrac edilecek maskelerin de kendilerine verilmesi için yüksek rakamlar ödemişti… Koca ABD maske bulamamıştı yani.

ABD süper güç müdür, hangi konuda süper güçtür orası çok açık ancak yaşanan her şey Mao’nun Emperyalizm hakkında söylediği tarihi sözü akıllara getiriyor : EMPERYALİZM KAĞITTAN KAPLANDIR ! Bu cümlenin tamamı ise : “ABD kâğıttan bir kaplandır, ABD emperyalizmi güçlü görünüyor ama halkından ve kitlelerden uzaklaşmıştır.”

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.