Yine Tecavüz Yine Asker Yine Polis YİNE DEVLET!!!

Batman’ın Gercüş ilçesinde 15 yaşında bir çocuğa 27 kişinin tecavüz ettiği ortaya çıktı.

Geçen günlerde, 15 yaşındaki çocuğun karın ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede hamile olduğu ortaya çıkmış ve çocuğun şikayeti üzerine aynı köyden M.A. ve V.A. adlı iki erkek cinsel istismar suçlamasıyla gözaltına alınmıştı. Savcılık şüphelilerden M.A’nın tutuklandığını açıkladı. 

Soruşturmada, aralarında; uzman çavuş, polis, korucuların da bulunduğu 27 erkeğin ismi geçiyor. Ancak 11 kişi soruşturma dosyasına eklenmiş durumda.

Daha olayın duyulmasının hemen ardından Başsavcılık, bir kişinin tutuklandığını, olayla ilgili yayın yasağı kararı verildiğini belirterek, “Soruşturmada şu ana kadar kamu görevlisi olan herhangi bir şüpheli tespit edilmemiştir” ifadelerini kullandı. Daha baştan Başsavcı, soruşturmayı kamu görevlisi dediği, polis, jandarma, korucuyu aklamak üzerine yürüttüğünü belli etti bu açıklama ve getirdiği yayın yasağı ile.  Yani devleti. Yine devletin askerinin, polisinin elini soğutmayacağı belli.

Halk düşmanı devletin kolluk güçleri de devletin niteliğine uygun şekilleniyor. Devlet Askerinin polisinin ruh halini halk düşmanı olarak şekillendiriyor. Tecavüz ettiği bir çocuk değil, susturmak için, sindirmek için orada bulunduğu kürt halkından herhangi biridir onun için. Katlederken çocuk kadın bilmez o yüzden. Hiç bir önemi yoktur onlar için. Devlet de arkalarında olduğu için ve benzer olaylarda kimsenin ceza almadığı hatta ödüllendirildiği için halkın çocuklarına tecavüz etmekte bir sakınca yoktur.

Olayı araştırmak için ilçede bulunan Jin News muhabiri, uzman çavuşa ait olduğu belirtilen kafeden su aldıktan sonra Özel Harekat polisleri tarafından takip ediliyor. Polisler, takip ettikleri muhabire, “Kimsin, niye buradasın, neyi araştırıyorsun, ilçeye neden geldin” diye sordu.

Halkın malını canını hiçe sayan, namusunda ırzında gözü olan bu katil bu tecavüzcü bu hırsız düzen sürdükçe benzer olaylar yaşanacak ve yüreklerimiz dağlanmaya devam edecektir. Bu olayda da adalet çıkmayacak! Yine mahkemeler tecavüzcü sapık asker ve polisi aklamak için kurulacak. Bunu ülkemiz faşizminin niteliğinden biliyoruz.  Kürdü, Türkü, Lazı, Çerkezi… İşçisi, memuru, köylüsü… kadını erkeği, yaşlısı genci… koca bir halk var. Ve bu halka adalet sağlamayan ve asla sağlamayacak bir düzen.

Ancak unutulmaması gereken bir gerçek de var: ADALETSİZ KALMAZ BU HALK! 

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.