Esnafa oğlunun gözü önünde polis tarafından İŞKENCE !

İzmir’in Menemen ilçesinde bir esnaf dükkanının kepengi yarım metre açık olduğu gerekçesiyle oğlunun gözü önünde ters kelepçe takılıp yere yatırılarak dövüldü ve gözaltına alındı. Marketin bulunduğu binanın üst katında oturan küçük çocuğu, babasının gözaltına alındığı o anları ağlayarak cep telefonu ile görüntüledi.

AKP’nin polisi işkence yapacak insan avına çıkmışçasına, esnafı kepenki yarım açık olduğu için karakola götürmek istiyor. Karakola götürülmek için hiç bir sebep olmadığını söyleyip gitmeyi kabul etmeyen esnafa  o dakika işkenceye başlıyorlar.

İzmir’in Menemen ilçesinde Market sahibi Serhat Demir, marketlerin kapanma saatine 5 dakika kala marketi kapattığını ancak su bayisi olduğu için siparişlerin adreslerini yazmak, internet ve telefonla verilen su siparişlerinin servisini yapmak için marketin kepengini yarım metre açık bıraktığını, o sırada polisin ceza yazmak istediğini, karşı çıkınca da darbedildiğini söyledi.

Polis şiddetine maruz kaldığını belirten Demir, o anları şöyle anlattı: 

“2 market ve 2 su bayiliğim var. Dükkandan satış yapmıyordum sadece su servislerinin adreslerini yazıp çıkacaktım. Kaymakamlıktan su servisi yapacağıma dair iznim var, polis onu göstermeme bile müsade etmedi. İzin kağıdımı o an panikten bulamadım, diğer bayide olabileceğini, oraya gidersek gösterebileceğimi söyledim. Polis hakaretler ederek ‘bizi oyalıyorsun, yürü karakola’ dedi. Karakola gelmeyeceğimi, suçsuz olduğumu söyledim. Polis ‘Gel diyorsak, geleceksin’ dedi, ben itiraz edince ters kelepçe taktılar, başka bir polis ayağıma çelme taktı kaldırıma düştüm. O sırada bir yunus ekibi geldi. Yunuslardan biri ayağıyla basıma basarak yüzüme biber gazı sıktı. Apar topar polis aracına bindirildim…

Polis yolda tüm sülaleme küfretti

Polis tarafından saldırıya uğrayan Demir devamında :

Polis yolda tüm sülaleme küfretti. ‘Bu ülkeden gideceksiniz, sizden bıktık‘ dedi. Ben Erzurumluyum, kimden bıktınız, siz nerenin polisisiniz? diye sordum. Karakolda kamerasız odada ellerimi ve gözümü bağlayarak bir kez daha darbettiler. Sonrasında ters kelepçeli halde hastaneye götürdüler, orada doktor muayene yapabilmek için kelepçemi çıkarmalarını istedi. Orada bulunan 6 tane polis kelepçenin anahtarını bulamadı. Hastaneden sonra yeniden karakola geldik, ellerim yine kelepçeliydi, beni koydukları yerde yanımda uyuşturucu kaçakçılığından getirilmiş biri vardı. Onun elleri serbestken ben kelepçeliydim.” Videodan çok açık görülüyor ki eşine yapılan işkenceye karşı çıkan kadın da polisin küfür ve tacizlerine maruz kalıyor.

Bu satırlarda faşizmi tüm çıplaklığı ile görmek mümkün. Uyuşturucu kaçakçısına kelepçe takmayan polis gözaltına alınmayı haketmediğini iddia eden vatandaşa işkence, ters kelepçeyi reva görüyor. Küfür gırla… Tabii ki esnafın doğulu yani muhtemelen kürt kökenli olduğunu düşünüyor ki “Bu ülkeden gideceksiniz” diyor.  Irkçı ve faşist polis halk düşmanlığını tüm gözaltı süresince gösteriyor. Tabii yapılan işkencenin film edilmesi üzerine komiserin dilediği “özür” iyi polis kötü polis mizansenine hizmet etme amacı güdüyor. İşkence insanlık suçudur.  Özürlerinde samimi olduklarını ispatlamaları için esnafa işkence eden, küfreden, ırkçılık yapan polislerin tamamını görevden almaları gerekir. Tabii ki böyle bir şey olmayacaktır…  İşkence bir kaç kötü polisin kural dışılığı değil devlet politikasıdır, faşizmin vazgeçilmezidir…

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.