Öğrenci Eylemleri İsveç’de

Göteborg, Chalmers, Upsala, Örebrö Üniversitelerinde Çadırlar Kuruldu

İskandinavya (GHA)
ABD ve Avrupa’daki üniversitelerde dalga dalga yayılan Filistin eylemi, İsveç’ten de destek aldı. Göteborg, Lund, Stockholm, Uppsala ve Örebro’daki öğrenciler, geçtiğimiz hafta üniversitelerinin önünde Filistin’e destek amacıyla çadır kampları kurdu.

Öğrenciler, Göteborg Üniversitesi ve Chalmers Teknoloji Üniversitesi’nin İsrail üniversiteleriyle olan işbirliğini askıya almasını talep ettiler. Siyonist İsrail’in Gazze ve Refah’a yönelik katliamlarını protesto etmek ve İsveç ile İsrail arasındaki ticari ilişkilerin sonlandırılmasını isteyen öğrenciler, Göteborg Üniversitesi merkez kampusu önünde çadırlar kurdu.

Öğrenci temsilcisi, gösterilerin hedefine ulaşana kadar devam edeceğini belirtti. Taleplerinin karşılanana kadar eylemlerine devam edeceklerini vurgulayan temsilci, İsrail üniversiteleriyle işbirliğinin askıya alınmasını, İsrail’in Gazze ve Refah’a saldırılarının sona erdirilmesini ve yapılan katliamın uluslararası mahkemelerde hesap sorulmasını istediklerini ifade etti.

Rektörlüğe taleplerini ilettiklerini belirten öğrenci temsilcisi, tüm halkı ve öğrencileri desteklemeye ve direnişi büyütmeye çağırdıklarını söyledi.

Rektör Yardımcısı: Barışçıl(!) Olduğu Sürece Sorun Yok

Göteborg Üniversitesi Rektör Yardımcısı Malin Broberg, çadırların birkaç adım ötesinde asfalt üzerinde duruyor. Öğrencilerin taleplerinin farkında olduklarını ve bunların ülkedeki diğer üniversitelerin talepleriyle aynı olduğuna inandıklarını belirten Broberg, “Taleplerini bize bildirdiler, biz de üniversite olarak bu talepleri aldık” şeklinde konuştu.

GHA

Sosyal ağlarda paylaşın