HHB : “44 avukat imzasıyla adalet bakanlığı’na dilekçe verdik”

HHB ülkemiz mahkemelerinde ve hapishanelerinde yaşanan adaletsizliklerin ulaştığı boyutu gözler önüne seren bir açıklama yaparak adalet bakanlığı’na bir dilekçe sunduklarını duyurdu. 29 ocak günü sosyal medya hesabından yaptıkları paylaşımda şu an ölüm orucunda bulunan Sibel Balaç ve Gökhan Yıldırım’ın talepleri de bu yaşanan haksızlıklara ve adaletsizliklere son verilmesi. Sibel Balaç ve Gökhan Yıldırım’ın taleplerinin karşılanmasını isteyen HHB’nin sosyal medya hesaplarından paylaştıkları açıklamayı yayınlıyoruz :

Hapishanelerde yaşanan hak ihlalleri son süreçte hiç olmadığı kadar artmış ve tutsakların en temel haklarının dahi ellerinden alındığı bir noktaya gelinmiştir.

Hasta Tutsakların tedavi olabilmeleri için tahliye edilmesi gerekirken hapishanede tutulduğu, tedavi olma hakları ellerinden alınan tutsakların birer birer hayatlarını kaybettikleri bir dönemdeyiz.

 S Tipi ve benzeri yeni tip hapishanerle tutsakların diğer tutsaklardan ve dış dünyadan tamamen tecrit edildiği, tecrit politikalarının günbegün ağırlaştırıldığı bir dönemdeyiz.

Ağırlaştırılmış müebbet hükümlüsü tutsakların yıllarca süren yavaş bir ölüme terk edildiği bir dönemdeyiz.

Her gün dışarı ile temas eden gardiyanların tutsaklarla temasında bir sakınca görülmediği halde Pandemi bahane edilerek tutsakların tüm haklarının sınırlandırıldığı, tutsakların bedellerle elde ettikleri Sohbet Hakkı’nın kullandırılmadığı bir dönemdeyiz.

Polislerin hapishanelere girerek tutsaklarla görüştüğü, tutsakları tehdit ederek onları itirafçılaştırmaya çalıştıkları bir dönemdeyiz.

Tutsakların İdare ve Gözlem Kurulları aracılığıyla denetimli serbestlik ve koşullu salıverme gibi haklarından yararlandırılmadığı, infazlarının yakıldığı bir dönemdeyiz.

Tüm bu hak ihlalleri hapishanelerde yaşananların sadece bir kısmı.

Ve şu an müvekkillerimiz Sibel BALAÇ ve Gökhan YILDIRIM bu ihlallere son verilmesini de kapsayan bir dizi karşılanabilir talep ile ölüm orucundalar.

Tüm bu nedenlerle bir dilekçe hazırladık ve meslektaşlarımızın imzasına açtık.

Sohbet hakkının uygulanması ve ölüm orucundaki tutsaklar Sibel BALAÇ ile Gökhan YILDIRIM’ın taleplerinin karşılanması talepli dilekçemizi kırk dört  meslektaşımızın imzasıyla Adalet Bakanlığı’na sunmuş bulunuyoruz.

Sohbet Hakkı Uygulansın!

Ölüm orucundaki müvekkillerimiz Sibel BALAÇ ve Gökhan YILDIRIM’ın talepleri kabul edilsin!

Sosyal ağlarda paylaşın