Polisin ezerek öldürdüğü gencin ailesine polis şefi: “Olayı abartmayın” 

Cizre’de kaymakama ait polis aracının çarpması sonucu ölen Abdulgaffar Dayan’ın amcası Mehmet Sait Dayan’ın emniyet müdürünün kendilerine, “Olayı abartmayın” dediğini aktardı.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 24 Ocak’ta dershaneye gittiği sırada kayyımın korumaları sivil polislere ait aracın çarpması sonucu ağır yaralanan 24 yaşındaki Abdulgaffar Dayan, kaldırıldığı hastanede iki gün sonra vefat etti. Cizre Belediyesi, olayla ilgili 4 gün sonra resmi Twitter hesabından açıklama yaparak, aracın kayyımın koruma polislerine ait olduğunu belirtti. 

Sürekli olarak zırhlı araçlarla halkı çiğneyerek katleden AKP’nin polisi utanmadan, katlettiği Abdülgaffar Dayan’ın amcasına “olayı abartmayın” dedi. Pişkin polis müdürü bakın ne demiş :  ‘Aynı olay geçenlerde Nusaybin Caddesi üzerinde de oldu. Motorun çarptığı bir vatandaş öldü ama kimse sesini etmedi. Ama bu emniyetin aracı olduğu için siz başka taraflara çekiyorsunuz’

Evet eli kanlı katil polis için halkı katletmek o kadar çok doğallaşmış ki, bir gencin çiğnenerek öldürülmesinin abartılacak bir yanı yok.

Aynı polis müdürü katliamla ilgili sorulan sorulara “Kamuoyuna ilgilendirmeyen konular” diye cevap vermişti…

Onlar istediği zaman katledecek, çocuk, kadın yaşlı demeden çiğneyerek öldürecek sonra “abartmayın” diyecek. Nasıl olsa katliamlarını aklayan, tek bir gün bile ceza vermeyen mahkemeleri var. Nasılsa başlarında AKP faşizmi var ve katlettikleri için cezalandırılmak şöyle dursun ödüllendiriliyorlar.

Ortada bir kazadan sözetmek dahi mümkün değil. O zırhlı araçların sokaklarda gezmesi bile kaza tartışmalarını gereksiz kılıyor. Ancak bu olay direk katliam olduğu çok açık. Bilerek çiğenenek bir genç var. 24 yaşında bir genç. Yürümesini bilen, yoldan geçen arabaları farkedecek yaşta. Çocukları katlettiklerinde “aracın önüne çıktı” bile diyemezler yani. Belli ki bir şekilde Abdülgaffar Dayan bilerek çiğnenmiş.

AKP’nin polislerinin katliamlarının sonu gelmiyor. Ülkenin her yerinde polis keyfiliği artık insanları zevk için öldürecek hale geldi. Nasıl olsa hesap soran yok diyerek yapılan bu katliamların halkın belleğinden silindiği görülmemiştir…

Sosyal ağlarda paylaşın