750 cenaze bir yıldan fazladır kamyonlarda bekliyor

Dünyaya zulümden başka bir şey götürmeyen “süper güç” ABD emperyalizmi, koronadan hayatını kaybeden 750 cenazeyi kamyonlarda bekletiliyor.

Covid-19 nedeniyle en fazla can kaybı kaydeden ülke olan ABD’de virüsün en yoğun olduğu dönem olan Nisan 2020’de hayatını kaybeden 750 kişinin cenazelerinin hala soğutmalı kamyonlarda saklandığını açıkladı ABD’li yetkililer.

Süper güç ama koronaya karşı yaptıklarına bakılırsa süper güçlüğü halkların kanını dökmekten başka bir yerde görülmüyor ABD emperyalizminin.

CNN International, 2020’nin Nisan ayında Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden 750 kişinin cesetlerinin hala New York’taki soğutmalı kamyonlarda olduğunu açıkladı.

Bu rezaleti ise şu şekilde açıkladı yetkili : “Pandeminin zirvesinde, hayatını kaybeden kişiler için uzun süreli depolama alanları oluşturuldu. Duyarlılık ve şefkatle, yas dönemlerinde ailelerle tek tek çalışmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı. Halkı koronadan koruyamayan halkların baş düşmanı ABD emperyalizminin şefkatine bakar mısınız ? Dünyada en fazla can kaybının yaşandığı ülke olma utancını taşıyan ABD’nin yapabildiği tek şey (şefkatli olmak adına) cenazeleri soğuk hava depolarında tutarak “ailelerle çalışıyorlarmış” (ne demekse) !

Tıbbi muayene ofisinin icra komiseri yardımcısı Dina Maniotis, cesetlerin çoğunun, kentin son 100 yıldır fakir veya sahipsiz kişileri gömdüğü Hart Adası’na gidebileceğini söylerken kişilerin ailelerinin de bu istekte bulunduğunu belirtti.

Yapılan açıklamalardan da anlaşılacağı üzere kimsesiz ve yoksulların cenazelerinin gömüleceği toprak bile verilmiyor emperyalist ABD’de. Tabi ABD’de koronadan ölenlerin aslında halkın en yoksulları olduğunu da gözler önüne seriyor.

Sosyal ağlarda paylaşın