Halk İçin Spor, Halk İçin Futbol: İngiltere’de Yozlaşma ve Çeteleşmeye karşı Futbol Turnuvası

Pir Sultan Kültür Merkezi ve Kulüpler  Birliğinin organize ettiği  “Yozlaşmaya Çeteleşmeye karşı  Yaz Ligi Futbol Turnuvası” başladı.

6 takımın katıldığı, hazırlık maçlarının geçtiğimiz hafta yapıldığı futbol turnuvası 16 Mayıs’ta başlayacak.

Yaşadığımız emperyalist-kapitalist dünyada Futbol halkları uyuşturma aracı olarak kullanılıyor. Kitleleri ekranlara mahkum ettiği yetmezmiş gibi kumara da malzeme olan Futbol endüstrisi, trilyonlarca dolarlık kapasitesi ile halkları kontrol etmek, uyuşturmak için etkili bir biçimde kullanılıyor. Yüzlerce yıllık tarihi olan futbolun bilinen profesyonelleşme süreci 19. yüzyılın sonlarına ve 20. yüzyılın başlarına denk geliyor. Ancak bu denli büyük bir endüstriye dönüşmesinin tarihi bu kadar eskiye dayanmıyor.

Portekiz’in faşist diktatörü Salazar’ın halkı uyuşturmak için kullandığı meşhur 3F* formülünün içinde F’lerden biri olan futbolu emperyalizm daha fazla geliştirip endüstri haline getirerek halkları uyuşturmak için sürdürmekte.  Onbinlerce kanal, her dakika futbol izlenecek şekilde futbol yayını yapıyor ve bahis şirketleri günün her saatinde kumar oynanması için “hizmet(!)” veriyor.

İngiltere’de geçtiğimiz senelerde de yapılan futbol turnuvası ile futbolu halklaştırmak, bedensel iyileştirme ve sosyalleşme aracı olarak kullanımının yaygınlaşması hedefleniyor.

Yozlaşmaya  çeteleşmeye  karşı gençleri bilgilendirme ve gençlerimizi   dostluk kardeşlik birlik, beraberlik ve paylaşımı içeren halk kültürüne ve değerlerine sarılmaları için Avrupa’nın çeşitli yerlerindeki kurumlara görevler düşüyor. Pir Sultan Kültür Merkezi bu görevi bir kaç senedir layıkıyla yerine getiriyor.

Pandemi dolayısıyla uzun zamandan beri maçlara ara verilmesine rağmen güzel bir organize ile yapılan maçlarda gençlerin ve futbolcuların enerjisi doruk noktasındaydı.

Dostluk ve spor faaliyetlerinin geliştirilmesi ve devam ettirilebilmesi için TTFF Kulüpler Birliği Yaz Ligi 16 Mayıs 2021 Pazar günü on takımın katılımıyla başlayacak ve müsabakalar dokuz hafta sürecek.

* Fado (arabesk müzik), fiesta(eğlence), futbol,

{“subsource”:”done_button”,”uid”:”1C128E1D-195B-4E25-A33D-D8037FF74896_1620722193636″,”source”:”other”,”origin”:”unknown”,”source_sid”:”1C128E1D-195B-4E25-A33D-D8037FF74896_1620722264592″}
Sosyal ağlarda paylaşın