75 yaşındaki Hasta Hatice Yıldız, Tutuklandı! Sedyeyle Hapishaneye Götürüldü!
BÜYÜK SUÇU: TUTSAK KIZINA PARA YATIRMAK!

75 yaşındaki Hatice Yıldız’a, hapishanedeki kızı ve arkadaşına para gönderdiği gerekçesiyle 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi.
İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından “örgüte finansman sağlamak” gibi uyduruk bir gerekçeye dayandırılan bu ceza kararı, geçen hafta, İstinaf mahkemesinde de onaylandı.
Cezanın onaylanması üzerine polisler, 24 Mart günü, İstanbul Esenyurt’ta oturan 75 yaşındaki Hatice Yıldız’ın evine gittiler. Yüksek tansiyon, görme, bel fıtığı ve omurga eğriliği gibi birçok sağlık sorunu bulunan Yıldız, polislerin gelmesi üzerine fenalaştı.
Yıldız, o haliyle sedyeyle evden çıkarıldı. Yıldız, ambulansla önce hastaneye götürüldü, oradan da adliyedeki işlemleri yapılarak Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesi’ne konuldu.


Hatice Yıldız’ın tutuklanmasında, faşizmin ahlakının, vicdanının, insafının, adaletinin olmadığına bir kez daha tanık oluyoruz.
Bir tutuklu yakınının kızına ve kızının hücre arkadaşına para yatırmasının “örgüte finansman sağlamak” olarak adlandırılıp, 4 yıl gibi bir ceza verilmesi bir zorbalık.
75 yaşındaki hasta bir kadının sedyeyle evinden çıkarılıp hapishaneye atılması, bir başka zorbalık.
Faşizmin kendi yasalarında bile, hapishaneye para göndermek, yakınına para göndermek suç değildir. Ama faşizm, yasalarının yetmediği yerde elindeki yargı mekamizmasını kullanarak, her türlü keyfilikle, yasadışılıkla da kararlar aldırmakta, cezalar yağdırmaktadır.


Evinden sedyeyle çıkarılarak tutuklanan 75 yaşındaki Hatice Yıldız için, avukatları tarafından “Suç ve cezaların kanunilik ilkesi”nin ihlal edildiği gerekçesiyle AYM’ye başvuru yapıldığı bildirildi.
Dosyanın esasına dair yapılan başvuruda, hapishaneye para gönderme fiilinin kanunda suç olarak belirtilmediği, bu nedenle Anayasa ile güvence altına alınan “Suç ve cezaların kanunilik ilkesi”nin ihlal edildiği belirtildi.

Sosyal ağlarda paylaşın