7 Notanın komutanı Helin Bölek, mezarı başında anıldı

Türkiye(GHA)

Grup Yorum üyesi ve solisti Helin Bölek Türkiye’deki tüm iktidarların hedefi haline gelen ve baskılara, gözaltıları ve tutuklamalara rağmen direnen Grup Yorum’un mücadelesinde ölüm orucunda şehit olan bir isim olarak simgeleşti.

Helin Bölek, Grup Yorum’un tutuklanan üyelerinin serbest bırakılması ve şarkılarının özgürce söylenebilmesi için girdiği ölüm orucu direnişinin 288. gününde şehit düşmüştü. Ölümünün 3. yılında ailesi, Grup Yorum üyeleri ve yoldaşları, Feriköy Mezarlığı’nda bir araya geldi.

Anma etkinliği, saygı duruşuyla başladı ve Helin Bölek’in ailesi ile yoldaşlarının bir araya gelmesiyle devam etti. Yoldaşları, Helin’in idealleri için mücadeleye devam edeceklerini ve halkları için direnişlerini sürdüreceklerini vurguladılar.

Helin’i anmak ve ideallerini yaşatmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Annesi Aygül Bilgi, “Bir Helin gitti, bin Helin geldi” sözüyle Helin’in mirasının önemine dikkat çekti. Helin’in dik duruşunun dünya genelinde umut kaynağı olduğunu ifade eden Bilgi, “Bazen kelimelerin bittiği yerdeyiz, ama Helin onurun ve dik başın ve halkın sembolüdür” dedi.

Anmanın sonunda atılan sloganlar ve “Bize ölüm yok” marşıyla etkinlik sona erdi.

GHA

Sosyal ağlarda paylaşın