Devrimci İşçi Hareketi;Yakılarak katledilen işçilerin hesabını soracağız!

Devrimci İşçi Hareketi yaptığı yazılı açıklamada, 2 Nisan 2024 tarihinde İstanbul’un kalbinde, Gayrettepe’de bir gece kulübünün tadilatı sırasında yaşanan feci yangında hayatını kaybeden işçilerin ailelerine başsağlığı diledi ve işçilerin hesabını soracağını söyledi.

Devrimci İşçi Hareketi açıklamasında şunları belirtti;

2 Nisan 2024 tarihinde İstanbul’un kalbinde, Gayrettepe’de bir gece kulübünün tadilatı sırasında yaşanan feci yangın, alınmayan güvenlik önlemleri ve göz ardı edilen tedbirler nedeniyle işçilerin canlarını kaybetmesine yol açtı.

Fabrika atölyelerinden inşaat şantiyelerine, maden ocaklarından tersanelere kadar, alınterimizle kazandığımız ve ekmek parası için gece gündüz çalıştığımız iş yerlerinde yaşanan ölümlerin arkasındaki en korkunç gerçek, patronların kar hırsı ve devletin işçi canlarına duyarsızlığıdır. Biz işçiler, emeğimiz dışında satılacak bir şeyimizin olmadığını biliyoruz ve bu şekilde “kader” diye adlandırılan ölümler bize asla reva görülemez.

Henüz İliç’te tonlarca siyanürlü toprağın altında kalan işçilerin acısı yüreğimizde taze iken, patronlar göz göre göre yeni cinayetlere imza atmaktan çekinmiyorlar.

Yetkililerin yaptığı açıklamalar da bu acı gerçeği gizleyemez. Valiler, belediye başkanları, işçilerin güvenliğini sağlamakla yükümlüdürler. Ancak tadilatın ruhsatsız olduğunu iddia etmek, sorumsuzluğun bir başka göstergesidir. İstanbul’un en işlek caddelerinden birinde gerçekleşen bir tadilatı denetlememek, göz ardı etmek kabul edilemez.

Bugün gözaltına alınan işletme sahipleri veya yetkililer sadece tek başına suçlu değildir. Bu suça göz yummakla, gerekli güvenlik önlemlerini almakla sorumlu olanlar, valilerden belediye başkanlarına kadar tüm yetkililerdir.

Biz Devrimci İşçi Hareketi olarak, iş cinayetlerinde yaşamını yitiren her işçinin hakkını arıyor, katillerinin peşine düşüyorsak, yangında hayatını kaybeden işçilerin de haklarını arayacak, katillerinin peşine düşeceğiz.

Tüm işçilere ve emekçi halkımıza çağrımızdır: İş cinayetlerinde ölmemek, haklarımızı almak, güvencesiz ve sağlıksız çalışma koşullarına son vermek için Devrimci İşçi Hareketi öncülüğünde işçi meclislerinde örgütlenelim, mücadele edelim, kazanalım!

Yakılarak katledilen işçilerin hesabını soracağız!

KAHROLSUN BURJUVAZİ!

YAŞASIN İŞÇİ SINIFI!

Sosyal ağlarda paylaşın