AKP Faşizmi TAYAD Üyesi Mehmet Güvel’i Cezaevinde Katletmeye Çalışıyor

Türkiye(GHA)

AKP Faşizminin Çağlayan eyleminden sonra estirdiği terör ile gözaltına aldığı ve daha sonra tutukladığı 78 yaşındaki Mehmet Güvel, yüzde 80 engelli, Wernicke-Korsakoff hastalığı, prostat kanseri ve denge sorunlarıyla hapishanede tutulmaya devam ediyor.
Gözaltına alındıktan sonra keyfi bir şekilde tutuklanan Güvel, Buca Yüksek Güvenlikli Hapishanesi’ndeki koşullar nedeniyle yaşadığı sağlık sorunları katlanarak büyüyor. Bu durum, Güvel’in her an hapishanede hayatını kaybedebileceği endişesini doğuruyor.

Mehmet Güvel Hapishanede ölüm riskiyle karşı karşıya

Tayad’lı Mehmet Güvel’in avukatı, müvekkilinin durumunu şu şekilde özetledi: “Mehmet Güvel’e prostat kanseri tanısı da konulmuştu ve sadece geceleri 6-7 defa tuvalete gidiyormuş. Dosyasında hiçbir delil olmamasına ve ciddi sağlık sorunlarının olmasına rağmen tahliye edilmiyor. Şu anda hapishanede ölüm riskiyle karşı karşıya. Hem yaşı hem de sağlık durumu sebebiyle bir an önce tahliye edilmesini istiyoruz.”

Sağlık sorunlarından ötürü kendi yemeğini yiyemiyor ve kişisel bakımını yapamıyor.

Güvel’in avukatı Doğa İncesu, müvekkilinin yaşadığı sorunları ve hapishanedeki koşulları şu şekilde aktardı: “Mehmet Güvel, denge ve hafıza sorunları yaşayan biriydi ve bu halde tutuklandı. Şu anda Buca Yüksek Güvenlikli Hapishanesi’nde bulunuyor ve koşullar oldukça ağır. Mehmet Güvel’in yanında Cem Dursun ile Oktay Kelebek kalıyor. Onlar da hem başka bir hapishaneye sevk edilmeyi hem de Mehmet Güvel’in tahliye edilmesini talep ediyor. Mehmet Güvel, sağlık sorunlarından ötürü kendi yemeğini yiyemiyor ve kişisel bakımını yapamıyor. 39 gündür açlık grevinde olan Cem Dursun ile Oktay Kelebek ise Mehmet Güvel’e yardımcı olmak için banyo yaptırıp, yemek hazırlıyor.”

GHA

Sosyal ağlarda paylaşın