6 Haziran’da Irkçılığa Karşı Alanlarda

ABD’de de Georg Floydun ırkçı polis(ler) tarafından katledilmesi ardından ırkçılığa karşı yapılan Protestolar ve eylemler halkın artık “bıçağın kemiğe dayandığının” bir göstergesi. ABD Mineapolis’te başlan protestolar bir hafta içerisinde tüm dünyaya yayıldı. Avrupa Dev-Genç, Avrupa Grup Yorum Gönüllüleri ve Berlin Halk Meclisi 6 Haziran’da Almanyanın bir çok şehrinde ırkçılığa karşı eylemlere katılacak.

Yapılan duyuruları yayımlıyoruz:

“Irkçılığa Karşı Örgütlenelim Ve Bir Yumruk Olalım!

George Floyd bu düşmanlığın son örneğidir. George’a olan hemen hemen her gün olan bişey.
Genç bir çocuk ekmek almak isterken polis tarafından katlediliyor, genç bir insan Kürtçe şarkı dinlediği için kalbinden bıçaklanıyor.
Emperyalizm kaç senedir yoksul halk çocuklarını katletiyor ve bu suçları örtmeye çalışıyor.
Biz Halk Cephe’leri olarak yıllardır tarihimizde hep halkın yanında olduk ve olmaya devam ediyoruz. Nerede bir adaletsizlik, hukuksuzluk olduysa biz hep halkın yanında yer almışızdır. Emperyalizm ve bu sistem de dayattıkları değerler bizim değerlerimiz değil. Onların aslında hiç bir değerleri yoktur. Biz tüm dünya halklarını seven ve kendi değerlerimizi koruyan insanlarız. Bu faşizme, emperyalizme ve sisteme karşı örgütlenelim ve bir olalım! Katledilen yoksul insanlarımızın hesabını soralım! Onların sesi olalım! Katillerin yargılanmasını talep edelim!

Bu yüzden diyoruz ki: George’un, Berkin’in, Alexis’in ve katledilen tüm halk çocuklarının hesabını soralım!
06 Haziran 2020’de, her yerde saat 14:00’de, Almanya’nın bir çok şehirinde ırkçılığa karşı eylem olacak! Bizde Avrupa Grup Yorum Gönüllüleri olarak orda yer alalım.

Eylem yerleri:
Fulda-Am Uniplatz, Karlsruhe-Marktplatz, Nürnberg-Lorenzkirche, Hamburg-Jungfernstieg, Osnabrück-Schloss, Frankfurt-Hauptbahnhof, München-Karlsplatz, Mainz-Hauptbahnhof , Düsseldorf-Hauptbahnhof, Köln-Dom, Mannheim-Wasserturm, Berlin-Potsdamer Platz, Stuttgart-Schlossgarten

Hep Birlikte O Günde Emperyalizme Ve Faşizme Karşı Birleşelim!

Direne Direne Kazanacağız!

Halkız Haklıyız Kazanacağız!”

Avrupa Grup Yorum Gönüllüleri

Berlin’de ırkçılağa karşı yürüyüşe çağrı. .
Saat:14.00, Yer:  Potsdamer Platz, Gün: 06.06.2020″

Berlin Halk Meclisi Girişimi

“Irkçılığa karşı örgütlenelim ve bir olalım!

George Floyd bu düşmanlığın son örneğidir. George’a olan hemen hemen her gün olan bir şey. Genç bir çocuk ekmek almak isterken polis tarafından katlediliyor, genç bir insan Kürtçe şarkı dinlediği için kalbinden bıçaklanıyor. Emperyalizm kaç senedir yoksul halk çocuklarını katlediyor ve bu suçları örtmeye çalışıyor! Biz Avrupa Dev-Gençliler olarak 50 yıl boyunca tarihimizde hep halkın yanında olduk ve oluyoruz! Nerede bir adaletsizlik, hukuksuzluk olduysa Avrupa Dev-Gençliler hep halkın yanında yer almıştır! Emperyalizm ve bu sistem de dayattıkları değerler bizim değerlerimiz değil! Biz tüm dünya halklarını seven ve kendi değerlerimizi koruyan insanlarız! Bu faşizme, emperyalizme ve sisteme karşı örgütlenelim ve bir olalım! Irkçılığa ve yozlaşmaya karşı Avrupa Dev-Genç saflarında buluşup bu mücadeleyi büyütelim. Katledilen yoksul insanlarımızın hesabını soralım! Katillerin yargılanmasını talep edelim! Onların sesi olalım! Bu yüzden diyoruz ki: George’un, Berkin’in, Alexis’in ve katledilen tüm halk çocuklarının hesabını soralım! 06 Haziran 2020 de saat 14:00 de Almanya’nın bir çok şehrinde ırkçılığa karşı eylem olacak! Bizde Avrupa Dev-Gençliler olarak orda yer alalım.

Eylem yerleri:


Fulda- Am Uniplatz saat : 14:00, Karlsruhe- Marktplatz saat: 14:00, Nürnberg- Lorenzkirche saat: 14:00, Hamburg- Jungernstieg saat: 14:00, Osnabrück- Schloss saat: 14:00, Frankfurt- Hauptbahnhof saat: 14:00, München- Karlsplatz saat: 14:00, Mainz- Hauptbahnhof saat: 14:00, Düsseldorf- Hauptbahnhof saat: 14:00, Köln- Dom saat: 14:00, Mannheim- Wasserturm saat: 14:00, Berlin- Potsdamer Platz saat: 14:00, Stuttgart- Schloßgarten saat: 14:00

YAŞASIN DEV-GENÇ
YAŞASIN DEV-GENÇLILER

Genciz Devrimciyiz Emperyalizmin Korkulu Rüyasıyız!

GELEÇEK BİZİM ELLERİMİZDE SORUMLULUK HEPİMİZDE!”


Avrupa Dev-Genç

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.