BTS Sürgüne Karşı Ankara’ya Yürüyüşü: “TALEPLERİMİZ YERİNE GETİRİLENE KADAR ANKARA GARINDA BEKLEYECEĞİZ!”

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) üyesi demiryolu emekçileri, TCDD’nin “rotasyon” adı altında çok sayıda sendika üyesinin sürgün edilmesini protesto etmek amacıyla İstanbul, İzmir, Adana ve Diyarbakır’dan başlayan ve 4 Haziran Perşembe günü Ankara’da son bulan bir yürüyüş gerçekleştirdi. Daha önce verilen söze rağmen TCDD Genel Müdürü, BTS üyeleriyle görüşmedi. BTS talepleri yerine getirelene kadar ANKARA GARİNDA bekleyecekler.

İzmir Alsancak Gar önünde basın açıklaması yaptıktan sonra yola çıkan BTS İzmir Şubesi üyeleri, Manisa ve Balıkesir’in ardından Kütahya’ya vardı. Gar önünde yapılan basın açıklamasında “Sürgünlere hayır” pankartının açılırken, “Evde hayat TCDD’de sürgün var” ve “Direne direne kazanacağız” dövizleri taşındı. Açıklamanın ardından İzmir, Manisa, Balıkesir ve Kütahya BTS üyeleri Eskişehir’e doğru yola çıktı.

BTS İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol, verilen sürgün kararının geri alınması ve bunu kamuoyu oluşturmak ve toplumu bilgilendirmek üzere bir yürüyüş kararı aldıklarını aciklayarak “İstanbul, İzmir, Adana ve Diyarbakır’dan yola çıkarak yarın Ankara’da TCDD Genel Müdürlüğü’nde olacağız. Korkmuyoruz, susmayacağız” diye ekledi.

Tüm engellemelere rağmen Ankara’da TCDD Genel Müdürlüğü’ne geldiklerinde, TCDD Genel Müdürü’nün görüşeceği bildirilmesine rağmen müdür olmadığı gerekçesiyle müdür yardımcısı sendika yöneticilerini karşıladı.

BTS yönetimi görüşmeyi reddederek Ankara Garı’nda bekleyişe geçerek “TCDD’deki sürgünlerin durdurulması için 2 Haziran Salı günü Türkiye’nin dört kolundan  (Adana, Diyarbakır, İzmir, İstanbul) başlattığımız eylemliliğimiz 4 Haziran Perşembe Günü Genel Müdürlük önünde basın açıklamamız ile son bulmuştur. TCDD Genel Müdürü Ali İhsan UYGUN sendikamızdan üç kişilik bir heyet ile görüşeceğim demesine rağmen bizimle görüşmemiştir ve taleplerimiz karşılanmadığından sorunlar aynı şekilde devam etmektedir. Gelişen süreçte taleplerimiz karşılanmadığı ve bu sürgün hukuksuzluğu son bulmadığı için Ankara Garda bekliyoruz. TCDD Genel Müdürü ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ile görüşme taleplerimiz yerine getirilene kadar burada bekleyeceğimizi tüm basına ve kamuoyuna deklare ederiz.” açıklamasında bulundu.



Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.