5 Yılda Yalova’nın 3 katı hazine arazisi sattılar!

Verilere göre AKP son beş yılda 2 milyar 167 milyon metrekarelik (2.167km²) taşınmazı satmış. Bu 3 adet Yalova ili büyüklüğünde toprak anlamına geliyor.

İktidara geldikleri günden beri ülkede ne var ne yok “babalar gibi” satan AKP iktidarı bu satışlardan 62 milyar dolar elde etti. Ülke zenginliklerini babalarının malı gibi sattılar. Limanlar, fabrikalar, tesisler, enerji üretim ve dağıtım tesisleri, oteller, mağazalar… Elde avuçta satılacak bir şey kalmayınca toprakları satmaya başlayan AKP iktidarı 5 yılda bu konuda oldukça büyük mesafe kat etti.

TARIM ARAZİLERİ ELDEN ÇIKIYOR

Sit alanlarını sit alanı statüsünden çıkarıp talana açtılar.

Sahifiye bölgelerde ormanlar yandı, ülkenin en güzel yerlerinde peşi sıra orman yangınları çıktı(!). Ama bu bölgelere yeniden ağaçlandırma yapılmadı, tabii ki imara açıldı.

2012 yılında yapılan yasal düzenleme ile, belediye ve mücavir alan sınırları dışındaki tarım arazilerinin satış işlemlerine başlandı.

Çiftçilerin sürecek arazi bulamadığı, sebze ve meyve fiyatlarının uçtuğu bu dönemde AKP hükümeti bu tarım arazilerini yarı fiyatına satıyor.

2018 sonu itibariyle toplam 45 bin adet taşınmazın 782 milyon liraya satışı tamamlanırken, 267 milyon lira tahsilat yapıldı. Kalan kısım ise taksitler halinde ödeniyor.

Bu konuda cumhuriyet tarihinde en çok toprak satan iktidar olarak tarihe geçti AKP iktidarı:

CHP Hükümeti          : 2208 km²

DP  Hükümet            : 1406 km²

Askeri cunta Hükümetleri    : 2770 km²

AP-DYP Hükümetleri   :  4921 km²

ANAP hükümeti        :  8590 km²

MHP/DSP/ANAP      :  9248 km²

AKP                         :  29.517 km²

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.