CHP İstanbul İl merkezi Mahir Kılıç ile ilgili 200 gün sonra açıklama yaptı.

CHP İstanbul İl merkezi Mahir Kılıç ile ilgili bir açıklama yaptı.

Neresinden bakılırsa bakılsın, panikle yapıldığı belli olan açıklamanın her yerinden yalan-yanlış ifadeler akıyor.

Bunu yaşanmış, somut olaylardan yola çıkarak söylüyoruz.

CHP İstanbul il başkanlığı yaptığı açıklamada bir çok soru işareti var.

1   :  “Kılıç’ın ne işten çıkartılması ne de işe geri iade edilmesiyle ilgili süreçlerden CHP İstanbul İl Başkanlığı yetkili ve sorumlu değildir.”

İşe geri iade edilmesi ile ilginizin olduğu çok iyi biliniyor.  işten çıkartılması ile ilgimiz yoktur diyerek bir paket hazırlamışsınız gibi.  Biri doğru biri yanlış. İşten çıkartılması ile ilginiz yok, zaten bunu Mahir Kılıç da iddia etmiyor. Sizin sorumluluğunuz ikinci sefer direniş yaparken açlık grevinin 65. Gününde gelip işine iadesini sağlayacağınıza dair söz vermeniz ile başladı . Siz sözü vermemiş olsaydınız sizin sorumluluğunuz da diğer tüm CHP’lilerin sorumluluğundan fazla olmazdı.

 2    : “Kılıç ve muhataplarının en başından beri CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu’nu hedef alarak gerçeğe aykırı beyanlarla kamuoyu oluşturmaya çalıştığına üzülerek tanık olmaktayız.”

Peki Mahir Kılıç bu kadar sizinle ilgili “gerçeğe aykırı beyanlarla kamuoyu oluşturmaya çalışıyor” du da siz neredeydiniz? Bu güne kadar neden çekip konuşmadınız. AKP’nin yönlendirdiği emekçilerin karşısına ne güzel de çıkıp konuşmuştunuz halbuki.  200 gündür kapınızın önünde yatıyor bu insan. 100 küsur gündür aç. Siz “kamuoyunu yanıltmak için” 100 günü aşkın açlık grevi yapan kaç insan gördünüz sayın Kaftancıoğlu? “derdin ne kardeşim, ne istiyorsun benden” diyemediniz mi?  Neden çekindiniz?

 3   :   “CHP İstanbul İl Başkanlığı olarak kamuoyuna yanıltmaya yönelik eylem ve söylemlere karşı ilk ve son açıklamamızdır” 

 Bu “ilk ve son açıklamamız” dediğiniz açıklamayı yapmak için 200 gündür mü düşünüyordunuz “ne yazsak diye”.   Niye bu güne kadar beklediniz bu açıklamayı yapmak için?  Kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir şey yapmak için insan  200 gün sokakta yatmaz,  100 küsur gündür aç kalmaz. Sanki siz yapmak istediğiniz şeyi, Mahir yapıyormuş gibi sunmaya çalışmışsınız.

 4  :  Açıklamada Çiğli Belediyesi’ne bağlı Çiğli Gıda İnşaat Turizm Şirketi de yazılı açıklama yaptı. Kılıç’ın işe devamsızlığı gerekçesiyle uyarıldığı belirtilen açıklamada, “Mayıs ayı boyunca işe gelmediği belirlenerek 28.05.2019 tarihinde iş yerinde örgütlü bulunan sendika yöneticilerinin de imzaladığı işe gelmediğine dair iş yeri disiplin kurulu kararı alınmıştır. 30.06.2019 tarihinde Mahir Kılıç’ın işine son verilmiştir” denilmiş.

Bunu da çok açık bir şekilde çıkıp kameraların karşısından açıklayabilirdiniz. Mahir bu konuda onlarca video yayınladı. Açıklama yaptı. Uzatılan her mikrofona konuştu. Derdini anlattı. Neden Çiğli belediyesindeki işi kabul etmediğini en ince ayrıntısına kadar anlattı. Sizin verdiğiniz sözü tutmadığınızı yedi cihana duyurdu. Siz niye anlatamıyorsunuz ? Siz bırakın Mahir ile konuşmayı bir gün bile selam vermediniz. Yok sayarsanız yok olmuyor işte. Orda kapınızda bir insan direniyor. Belki sizin yüzünüzden kalıcı rahatsızlık sahibi olabilir belki canını bile kaybedebilir. 

Bu açıklama ile Canan Kaftancıoğlu hiç kimseyi ikna edemez, Mahir Kılıç’ın başına geleceklerden sorumluluktan kurtulamaz.  

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.