5 kg yağ karşılığında kan bağışı

Türk Kızılay Edirne Kan Merkezi ve AKP’li Keşan belediyesi işbirliği ile  5 litre yemek yağı hediyeli kan verme kampanyası düzenlendi.

Kan bağışlamak her açıdan önemli bir davranıştır. Herkes kan vererek bir can kurtarabilir. Aniden hastaların veya ihtiyacı olanların  zorluk çekmemesi, hayatını kaybetmesine sebep olacak kan ihtiyacı ile karşı karşıya kalmaması için kan vermek gerekir. İnsan sağlığına da faydası olduğu bilinir.

AKP’li Keşan belediyesi ve Kızılay’ın ortak organize ettiği kan bağışı kampanyası AKP’nin halka bakış açısını bir kez daha gözler önüne seriyor. Halkın yoksulluğunu, yoksul bırakılmışlığını kullanarak halka sanki kanını satıyor havası yaratacak kampanyalar düzenlemek ayıptır diyeceğiz ancak AKP ayıp’ın ne olduğunu unuttuğunu artık tüm dünya biliyor.

Halk kan bağışı yapar. Kan bağışı yapmak için kimsenin sadaka vermesine ihtiyacı yoktur. Ancak yoksul bıraktığı halkın ihtiyacını istismar ederek 5 kg sıvı yağ karşılığında kan bağışı kampanyası organize etmek halkı aşağılamaktır. Halkı sanki kanını sıvı yağ karşılığında satıyormuş intibası yaratır.

AKP ve Kızılay iki halk düşmanı kurum bu kampanyayı yaparken bunu düşünmemiş midir? Elbette ki düşünmüşlerdir. Ancak onlar için bunda sakıncalı bir durum yoktur. Zaten halk da onlar için bir tebadır. Yoksullara, kendilerinin yoksul bıraktığı halka bakış açıları bu şekildedir.

AKP’nin basınında bu organizasyon “halktan yoğun  ilgi” başlığı ile verildi.

Sabah             : Kan bağışlayana 5 litrelik ayçiçeği yağı kampanyasına yoğun ilgi

Gazete vatan: Kan bağışlayana 5 litre yağ

Haber Türk    : Kan bağışlayana 5 litre yağ Keşan’da 5 litre yağ hediyeli kan bağışına yoğun ilgi Sıraya ilk giren bağışçı formu evde doldurdu

Yeni Akit       : Kan bağışlayana 5 litre sıvı yağ hediye

İHA’nın haberi verişine dikkat çekmek istiyoruz: Edirne’nin Keşan ilçesinde kurulan Kızılay çadırında kan bağışı yapan ilk 300 kişiye 5 litre sıvı yağ hediye edildi. Sıvı yağ verileceğini duyan kampanya vatandaşlar saatler öncesinde bağış çadırı önünde toplanırken

Ne diyelim. 5 litlelik taş yağsın başınıza utanmazlar!

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.