40. yılında TAVIR yeni sayısı çıktı

(TAVIR dergisinin giriş yazısı)

40. yılımızda sizlerle birlikte olmanın coşkusuyla, merhabalar…

Emperyalizm, kendi yoz kültürünü halklara empoze etmeye çalışıyor. Biz ise 40 yıldır, halkımıza barikat oluyor ve kültür-sanat alanında emperyalizme karşı TAVIR almaya, emperyalizmle cepheden savaşmaya devam ediyoruz.

Faşizmin her türlü saldırısına karşı, uzun zamandır yapım aşamasında olduğumuz ikinci film çalışmamız olan “MAHALLE”yi müjdeledik.

Grup Yorum emekçisi Ali Aracı’nın yazdığı “KIR ZİNCİRLERİNİ” kitabı ile üretimlerimizdeki çeşitliliğe bir de romanı eklemiş olduk.

Bir diğer yandan ise albüm çalışmalarımız devam ediyor. Sanatın her dalında üretmeye, halkın haklı ve meşru sesi olmaya devam ediyoruz…

Helin ve İbrahim’e verdiğimiz namus sözümüzün bir gereği olarak; içeride dışarıda, dünyanın dört bir yanında mücadeleyi kararlılıkla büyütmeye devam ediyoruz.

AKP iktidarı, içerisinde bulunduğu yönetememe krizinden dolayı köşeye sıkışmış durumda. Bu nedenle devrimci sanatçılık faaliyetlerimizin halka ulaşmaması için çaresizce baskı ve terör politikalarına başvuruyor. Çünkü AKP faşizmi, Grup Yorum’un meydanlarda bir araya getireceği öfkeli milyonların, kendi iktidarını alaşağı edeceği gerçeğini çok iyi biliyor.

Halk korkusu, faşizmin yasakcı ve baskıcı yüzünü daha da belirgin bir şekilde gün yüzüne çıkarıyor ve AKP iktidarının sansüre başvurmaktan başka çaresi kalmıyor.

“Kimse Grup Yorum’u konuşmasın”, “Yorum şarkıları bir daha hatırlanmamak üzere unutulsun”, “Yorum, tüm hafızalardan
silinsin” istiyor faşizm…

Ama AKP iktidarı için iş işten geçti artık! Faşizmin “Tecrit edip yalnızlaştırma, terörize edip imha etme” politikası, devrimci sanatçılık geleneğimiz karşısında iflas etti. Helin ve İbrahim’in direnişi faşizmin tüm hesaplarını yerle yeksan etti! Biz de bu sansürü delip gerçekleri halka ulaştıracak ve yedi notanın komutanlarının düşlerini gerçek kılacağız.

AKP iktidarı halka ve devrimcilere yönelik saldırılarına, aralarında Grup Yorum emekçisi 6 arkadaşımızın da olduğu 126 kişi hakkındaki gözaltı kararı ile bir yenisini daha ekledi. Gözaltına alınan arkadaşlarımızdan Eser Çelik komplolarla tutuklandı. Biz ise her zaman olduğu gibi nerede, hangi koşullarda olursak olalım, halk için üretmeye ve direnmeye devam edeceğiz…

Tavır’ı okumak için:

https://drive.google.com/file/d/1Vpc7cBrqzvP5DwVTE1R5z3q2ZA7zHGsI/edit

Sosyal ağlarda paylaşın