18 YILDIR HALKIN KANINI EMEREK, CANINA, MALINA KASTEDEREK İKTİDARDA OLAN AKP FAŞİZMİNİN SUÇLARI:

*AKP faşizmi kabul edilen yeni yargı paketiyle yasalarda göstermelik olarak varolan adil yargılanma hakkını resmi olarak ortadan kaldırdı. Soma’da 301 madenciyi katleden 432 çocuğu yetim bırakan katil asalak patronlar serbestken, onları savunan halkın avukatları 159 yıllık hapis cezalarıyla tutsakken, bu haksızlığa ve adaletsizliğe şimdi bir de bu katliamı protesto edenler eklendi.

Yargıtay, Mersin 2. Çocuk Mahkemesi’nin Soma Katliamı’ndan 2 gün sonra Mersin’deki eylemlere katıldığı gerekçesiyle verdiği hapis cezalarını onadı. Çocuk Mahkemesi, 8 kişiye toplamda 44 yıl 5 ay hapis, 64 bin lira para cezası verildi. Ayrıca mahkeme masrafları da sanıklardan alınacak.

Diğer yandan Irak Tikrif’te İŞİD’in 1 700 kişiyi katlettiği “Spyker” katliamında yer alan Arkan Taha Ahmad’a ise, faşist AKP iktidarının emir eri yargısı 2 ay ev hapsi verdi.


*“Uyuşturucuya karşı amansız mücadele” yalanlarını söyleyen faşist AKP iktidarı döneminde uyuşturucu kullanımı ülke tarihinde görülmemiş oranda arttı ve dünyada en çok uyuşturucu kullanan 2. şehir olan İstanbul ve 3. şehir olan Adana oldu.


*Faşist AKP iktidarı rant için ülkemizi çöpe çevirdi. İzmir’de radyoaktif atıkların gömülü olduğu Gaziemir Emrez Mahallesi’ndeki eski kurşun fabrikasının 70 dönümlük alanında, fabrikanın harabeye dönmüş binalarına girilerek, Almanya’dan getirilen cihazla radyasyon ölçümü yapıldı. Yapılan ölçümlerde cihaz normal radyasyon değerinin 7 bin 291 katını gösterdi. Bu da çevre ve halkımız için ölüm demektir, sakat kalmak demektir.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı: İstanbul'da hava kirliliği yok


*İstanbul nüfusunun neredeyse tamamı zehirli hava soluyor. Faşist AKP iktidarının ve emir eri yargısının onayı ve korumasıyla asalak tekelci burjuvazinin firma ve fabrikalarının zehirli atıklarının sadece %65’i ön arıtmadan geçirilerek, yani zehirli kimyasalları arıtmadan, Ergen gibi nehirlere ve Marmara Denizi’ne akıtılıyor. Doğamız, havamız, suyumuz, denizimiz, halkımız böyle zehirleniyor.

*Hırsız AKP faşizmi hırsızları kolluyor, hırsızlığı yazanları, açıklayanları cezalandırıyor.

Usulsüzlüğü bildiren memura maaştan kesme cezası verildi. İstanbul Üniversitesi’nin; Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nda usulsüzlük yapıldığına dair bilgi ve belgeleri rektörlüğe bildiren memur Y.Ö.’ ye, “ticari sır niteliğindeki bilgileri ifşa ettiği” gerekçesiyle maaştan kesme cezası verildi. Hırsızlık ‘ticari sır’ oldu. Mart 2O2O’den bugüne Y.Ö. hakkında 3 ayrı disiplin soruşturması açıldı, görev yeri 8 kez değiştirildi. Faşist AKP iktidarında hırsıza değil, hırsızlığı bildirene ceza kesiliyor ve yaptırım uygulanıyor. Çünkü hırsızlık faşist AKP iktidarının eliyle organize ediliyor.

*AKP faşizmi 460 bin öğretmeni atamayarak işsiz bıraktı. Halkın çocuklarının öğretmenlik hayalini öldürdü. 2023 yılına kadar atanmayan öğretmen sayısının 1 milyonu bulacağı tahmin ediliyor.


*Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) 2020 Raporu’na göre Türkiye ifade özgürlüğünün en çok ihlal edildiği ülke. Türkiye hak ihlallerinde ilk sırada. AİHM, AKP iktidarı boyunca yapılan hak ihlalleri, baskılar, işkenceler, tutuklamalar üzerinden yapılan başvurular sonucu açılan 871 davadan 762’sinde hak ihlali olduğunu açıkladı.

Alaşehir'de Esnaf Kepenk Kapatıyor

*5 ayda 40 bin esnaf kepenk kapattı. Esnafa verilen kredi faizi yüzde 7,5’dan yüzde 17’ye çıkarıldı. 20 milyon kişi sosyal yardımlardan para alıyor. 3 milyon 300 bin işçi asgari ücretin altında geçimini sağlamaya çalışıyor. 106 ülkeden daha fazla işsizimiz var.

AKP FAŞİZMİNİN YAĞMASINA, TALANINA KARŞI HALK MECLİSLERİ’NDE BİRLEŞELİM, SAVAŞALIM, KAZANALIM!

Halk Okulu 86. Sayısından.

Tamamına ulaşmak için:

https://drive.google.com/file/d/1dw_GYq7c-Kbkei6ZaBJhSYBiw0rYpBkl/view

Sosyal ağlarda paylaşın