24 Nisan Dünya Dayanışma Günü: Ali Osman Köse

Devrimcilik yapmakla suçlanan ve ağırlaştırılmış müebbet cezası alan, bunun 37 yılını yatmış ve son 21 yıldır ise tecrit hücresinde kalan ve hasta olan Ali Osman Köse için Türkiye’nin ve Avrupa’nın heryerinde bir günlük destek açlık grevleri yapıldı. 24 Nisan günü yapılan destek açlık grevine yüzlerce insan katıldı. Mart aylarında böbreğinde 9 cm çapında kist tespist edildi ve öncesinde de tek başına yaşamını devam ettiremiyordu hapishanede. Tek başına yemek yiyemiyor tek başına yürüyemiyor, bilinç kaybı yaşıyordu. Ameliyat olduktan sonra Tekirdağ Namık Kemal üniversite hastanesinde yapılan sağlık heyeti muayenesinde normalde 10 doktor tarafından muayene edilmesi gerekirken sadece 2 doktor tarafından muayene edilmiş ve 8 doktor kendisini görmeden sağlıklı raporu verilmiştir. Tekirdağ Namık Kemal üniversitesi doktorları kendi tıp yeminlerine ihanet etmiştir. Bahaneleri Covid-19 virüsünden dolayı boş odanın kalmaması demeleri oldu. İktidar partisinin onbinlerce kişiyle yaptığı mitingler ve cenaze törenleri varken, hastahanede yer yok bahanesi yapılarak Ali Osman Köse, yani hasta bir İNSAN tedavi edilmiyor. Ali Osman Köse’nin ameliyatı yapılmıyor ve ona tedavi hakkı tanınmıyor. Katil AKP’nin talimatları ile bir devrimci hasta tutsağın katledilmesine gözlerini kapatıyorlar.

Bunun için tüm Avrupa ve Türkiye genelinde 24 Nisan dayanışma günü ilan edildi bunun tüm dünyadan yapılan destek açlık grevi, elçilik eylemleri ve destek eylemlerini yayınlıyoruz.

İngiltere: Tüm Siyasi Tutsaklara Özgürlük komitesi Londra’da miting düzenledi ve Ali Osman Köse içinde konuşma yapıldı. Toplam 200 adet broşür dağıtıldı sesli müzik dinletisi yapıldı. Londra’da 6 kişi açlık grevi yaptı. İngiltere geneli 17 kişi açlık grevi yaptı.

Fransa: Paris  Nancy ve toplam 14 kişi açlık grevi yaptı ve dayanışma videoları çekildi. Toulouse şehrinde pankart asıldı.

Avusturya: 6 Kişi destek açlık grevi yaptı ve dayanışma videosu yayınlandı, kent merkezinde destek eylemi yapıldı.

Almanya: Almanya’nın birçok yerinde dayanışma açlık grevi yapıldı ve dayanışma videoları çekildi, Türk mahallelerinde kapılara bildiriler bırakıldı. Toplam 55 kişi açlık grevi yaptı.

Yunanistan: 11 Türkiyeli tutsak devrimci ve 15 kişi toplam 26 kişi bir günlük destek açlık grevi eylemi yaptı ve Türkiye elçiliği önünde eylem yapıldı, dayanışma videoları çekildi.

dayanışma videoları çekildi.

İtalya: İtalya’da dayanışma videoları çekildi ve 4 kişi açlık grevi yaptı ve dayanışma eylemi yapıldı.

Türkiye:  Dayanışma açlık grevi yapılırken birçok yerden dayanışma videoları çekildi.

Sosyal ağlarda paylaşın